NEA

Νέο Suzuki Ignis, νέα ρότα στα μικρά SUV!

new Suzuki Ignis 2017 (9)

Μετά από πολύ καιρό η Suzuki επιστρέφει με ένα νέο Ignis που πέρα από το όνομα δεν φαίνεται να έχει κρατήσει κανένα δεσμό με το μοντέλο που αντικαθιστά…

Το νέο Ignis βασίζεται στο νέο και ελαφρύ πλαίσιο TECT της εταιρίας, κάτι που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ακαμψία και χαμηλό βάρος. Για την κίνησή του χρησιμοποιείται ο βενζινοκινητήρα 1.2 DUALJET των 90 ίππων και 120 Nm ροπής, συνδυάζεται με 5τάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, ενώ διατίθεται και το ελαφρύ υβριδικό σύστημα SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και λιγότερους ρύπους. Θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις σε ότι σχετίζεται με την μετάδοση κίνησης, σε 4×2 αλλά και σε 4×4, με το δεύτερο να χρησιμοποιεί το σύστημα της εταιρίας AllGrip Auto που μεταδίδει αυτόματα την ροπή όταν οι πίσω τροχοί έχουν χάσει την πρόσφυσή τους, όταν η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 18 εκατοστά.

Με μήκος στα 3,7 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,43 μέτρα, το νέο Ignis παραμένει κόμπακτ σε διαστάσεις αμαξώματος, αλλά καταφέρνει να είναι ιδιαίτερα ευρύχωρο στο εσωτερικό του. Ένα εσωτερικό όπου συνεχίζεται η σχεδιαστική προσέγγιση του αμαξώματος, με μοντέρνες γραμμές και νεανικό διάκοσμο. Το πορτμπαγκάζ φθάνει τα 267 λίτρα, ενώ ιδιαίτερα πλούσιος είναι ο εξοπλισμός, ο οποίος θα περιλαμβάνει από τις βασικές εκδόσεις κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα πλοήγησης. Επίσης το Ignis θα διαθέτει και σύστημα Smartphone Linkage Display Audio (SLDA) που επιτρέπει τη σύνδεση με το τηλέφωνό μέσω Bluetooth ή καλωδίου USB.

Εξωτερικά, το νέο Ignis χωρίς να έχει χάσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας, καταφέρνει να είναι αρκετά χαριτωμένο, ενώ οι πολλοί και μοντέρνοι χρωματισμοί στο αμάξωμα (14 στον αριθμό) αλλά και η δυνατότητα επιλογής διχρωμίας, δημιουργούν μια ιδιαίτερα ευχάριστη και σύγχρονη εικόνα για το αυτοκίνητο. Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό για την ασφάλεια των επιβατών, εκτός από τα κλασικά (όπως ΕSP, ΑΒS και αερόσακους) το νέο Ignis μπορεί να εφοδιαστεί με το σύστημα “Dual Camera Brake Support”. To σύστημα αυτό χρησιμοποιεί δύο κάμερες οι οποίες βρίσκονται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου και ανάλογα τις ταχύτητες μπορεί να προειδοποιεί με ηχητικά και οπτικά μηνύματα τον οδηγό για εμπόδια εμπρός του (πεζοί κ.λπ.), για το αν βρίσκεται στην λωρίδα του, ακόμα και αν -λόγω κόπωσης κ.α. Το νέο Ignis θα ξεκινήσει να πωλείται στην Ευρώπη από τις αρχές του νέου χρόνου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!