NEA

Πιο αυστηροί οι κανονισμοί για τα αυτόνομα στην Καλιφόρνια

tesla autopilot (1)

Η Πολιτεία της Καλιφόρνια συζητά να απαγορεύσει την χρήση όλων των ενδείξεων ή των λέξεων που συνοδεύουν τα αυτοκίνητα ημι-αυτόνομης οδήγησης…

tesla autopilot (4)Με αφορμή το Autopilot της Tesla η κυβέρνηση της Καλιφόρνια έχει ως στόχο να μειώσει τις προσδοκίες όσων πιστεύουν πως τα ημι-αυτόνομα αυτοκίνητα μπαίνουν πλήρως στον «αυτόματο» και να επισημάνει πως πάντοτε τον βασικό έλεγχο θα τον έχει ο οδηγός. Επίσης, η νέα οδηγία θα ζητά να απαγορευτεί η χρήση διαφημίσεων με τέτοιους όρους, οι οποίοι όπως αναφέρεται δημιουργούν λάθος εντυπώσεις στο κοινό.

tesla autopilot (3)Το σύστημα της Tesla επιτρέπει στο όχημα να επιταχύνει, να φρενάρει, να στρίψει, να αλλάξει λωρίδα χωρίς την ενεργή συμμετοχή του οδηγού, απαιτώντας απλά την παρουσία του πίσω από το τιμόνι. Αντίστοιχες υλοποιήσεις υπάρχουν και απο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες (όπως η Mercedes για παράδειγμα), οι οποίες όπως είναι προφανές θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την ψήφιση αυτής της διάταξης.

tesla autopilot (2)Πάντως, η γνώμη μας είναι πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στο μέλλον αφού όσο τέλεια και αν είναι η τεχνολογία της αυτόνομης κίνησης, θα εξαρτάται πάντοτε από τον περιβάλλοντα χώρο ως βασικό στοιχείο για την λειτουργία της (σύντομα θα αναφερθούμε για αυτό το ζήτημα στην στήλη blog).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!