NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στο σφυρί η Mercedes 250/8 του Αλέξανδρου Ωνάση

MERCEDES-250-ONASIS-1

Η τιμή που αναμένεται να πιάσει η Mercedes 250/8 του Αλέξανδρου Ωνάση, πιθανότατα θα ξεπεράσει τις 10.000 ευρώ που είναι το ποσό εκκίνησης…

U77900Πριν από 44 χρόνια o Αλέξανδρος Ωνάσης είχε αγοράσει -στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας- μια Mercedes 250/8 καταβάλλοντας το αστρονομικό για τα δεδομένα της εποχής ποσό των 250.000 δραχμών (εκείνη την εποχή το μεροκάματο ήταν στις περίπου 70 δραχμές!). Η λιμουζίνα, σχεδιασμένη από το διάσημο Paul Bracq, έχει 6κύλινδρο κινητήρα 2.800 κυβικών και 130 ίππων, ενώ είναι εξοπλισμένη με λευκά δερμάτινα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων (μιλάμε για το 1972!) και επένδυση στο ταμπλό από ξύλο τριανταφυλλιάς.

Μετά τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου Ωνάση βρέθηκε, μαζί με άλλα προσωπικά του αντικείμενα, σε μια αποθήκη στο Ελληνικό, ενώ πλέον θα πουληθεί από την Εθνική Τράπεζα, που είναι και ο ειδικός εκκαθαριστής της εταιρείας Ολυμπιακή Αεροπορία. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να πούμε πως το «/8» της ονομασίας ήταν μια ένδειξη στην επωνυμία που χαρακτήριζε το μοντέλο που είχε παρουσιαστεί το 1968 και ήταν ουσιαστικά το μόνο νέας σχεδίασης στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!