NEA

H Geely βάζει δυνατά στο παιχνίδι την Lynk&Co

Geely-LYNK-CO-01 (1)

Η κινεζική Lynk&Co παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο στο Βερολίνο, ένα κόμπακτ διαστάσεων SUV που θα λανσαριστεί στην αγορά από τα τέλη 2017…

Geely-LYNK-CO-01 (21)Το Lynk&Co 01 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ανήκει στον όμιλο Geely. Τι το κάνει τόσο σημαντικό; Το γεγονός πως αυτό θα είναι το πρώτο μαζικής παραγωγής μοντέλο που θα λανσαριστεί επιθετικά στην Ευρώπη (και στις ΗΠΑ) και που μάλλον θα έχει καλύτερη τύχη από τα εξίσου αξιόλογα μοντέλα της Qoros. Και αυτό διότι η Geely έχει ένα ισχυρό όπλο: την Volvo!

Geely-LYNK-CO-01 (20)Μάλιστα, εδώ είναι ευκαιρία να διαψευστούν όσοι υπεραπλουστεύουν και υποστηρίζουν πως τα Volvo είναι κινέζικα επειδή η εταιρία έχει περάσει στην Geely. Και από την στιγμή που το Lynk&Co 01 έχει σχεδιαστεί και παράγεται στην Σουηδία, προφανώς και ισχύει το αντίθετο. Το σημαντικό εδώ είναι πως η Volvo παραχωρεί την πλατφόρμα του επερχόμενο XC40 στο 01 που αποκαλύφθηκε σήμερα στο Βερολίνο.

Σχεδιαστικά οι εντυπώσεις είναι ανάμεικτες αφού το 01 (μήκους 4,6 μέτρων, πλάτος 1,855, ύψος 1,65, μεταξόνιο 2,73) μοιάζει να σα να προσπαθεί να συνδυάσει στοιχεία από διαφορετικές μάρκες με μία μάλλον φλύαρη, αλλά ελκυστική προσέγγιση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ενδιαφέρον, ενώ αυτό που κλέβει την παράσταση ειναι το εσωτερικό με την τεράστια touch-screen και όλες τις σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης.

Geely-LYNK-CO-01 (14)Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τους τετρακύλινδρους στα 1.500 κ.εκ. και τους δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και μια plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτροκίνηση στον πίσω άξονα (όπως στο V60 PHEV).  Αυτή την φορά οι Κινέζοι θα μπουν γερά στην Ευρώπη, ενώ η Lynk&Co ετοιμάζει και μεγαλύτερα μοντέλα, τα 02 και 03 που προφανώς θα βασίζονται στα XC60 και XC90. Για να δούμε, πολύ ενδιαφέρον ακούγεται…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!