NEA

O Carlos Ghosn θα είναι ο πρόεδρος της Mitsubishi

carlos-ghosn-0

Μετά την εξαγορά του 34% της Mitsubishi από το γκρουπ Renault-Nissan προς 2,3 δισ. δολάρια, δημοσιεύματα στον ξένο τύπο φέρνουν τον Carlos Ghosn να προτείνεται από τη Nissan ως CEO και στην Mitsubishi!

carlos-ghosn-1Αν όντως γίνει αυτό, ο… τριπλοθεσίτης «Cost Killer» (όπως είναι το παρατσούκλι του) θα έχει υπό τον έλεγχό του μία τεράστια δύναμη παγκόσμιας εμβέλειας. Ο 62χρονος Γάλλος συνεχίζει απτόητος την ανοδική του πορεία στα πράγματα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, όντας πλέον ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα παγκοσμίως στον χώρο αυτό. Τα δημοσιεύματα τον φέρνουν να έχει μιλήσει ήδη με τον πρόεδρο της Mitsubishi Osamu Masuko, και να του έχει ζητήσει να παραμείνει στην θέση του όταν θα αναλάβει η Nissan.

Πάντως τόσο το γκρουπ της Renault-Nissan, όσο και η πλευρά της Mitsubishi, αρνούνται ότι υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Ghosn για την θέση του CEO και των τριών πλέον εταιριών. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι αν όντως αναλάβει αυτή την θέση, θα κάνει ακριβώς τα ίδια που έκανε με τη Nissan, συνδυάζοντας πλατφόρμες, μειώνοντας τα κόστη, ακόμα και να κλείσει εργοστάσια. Και για να γίνει αυτό, υποστηρίζουν οι ίδιοι αναλυτές, χρειάζεται μία τόσο ισχυρή προσωπικότητα όπως αυτή του Ghosn για να μην υπάρχουν αντιδράσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!