ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι άνθρωποι κάνουν την διαφορά στη Bilstein

Dokumentation der Produkte im Produktionsprozess im Werk Ennepetal

Προηγμένες τεχνολογίες και υπολογιστικά προγράμματα μετρήσεων είναι θεμελιώδη για την ανάπτυξη των αναρτήσεων, όμως παρά τα όσα προκύπτουν από τις προσομοιώσεις, τα αμορτισέρ πρέπει να περάσουν απαιτητικές συνθήκες σε πραγματικές συνθήκες.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η μοναδική οδηγική αίσθηση BILSTEIN. Αυτός είναι και ο λόγος που όλα τα αμορτισέρ υψηλών επιδόσεων καθώς και οι sport και coilover αναρτήσεις της BILSTEIN περνούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών. Και εδώ ακριβώς είναι που οι άνθρωποι αποτελούν παράγοντα στην εξίσωση. Με τους έμπειρους μηχανικούς της BILSTEIN πίσω από το τιμόνι, ακόμα και οι πιο μικρές διορθώσεις στη ρύθμιση των αμορτισέρ αναγνωρίζονται. Εκτός από το Nürburgring Nordschleife, οι εκτενείς δοκιμές πραγματοποιούνται στην Γερμανική πόλη Papenburg  που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες.

Οι Άνθρωποι Κάνουν τη Διαφορά στη BILSTEIN (2)Στην πίστα δοκιμών ATP στο Papenburg, οι μηχανικοί της BILSTEIN υπό την επίβλεψη του Klaus Lepenies διεξάγουν δοκιμές πέντε μέρες την εβδομάδα σε οχήματα διαφορετικών τύπων για να εξασφαλίσουν ισορροπημένη οδική συμπεριφορά.  Το κλειδί για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, η άνεση και ο χαρακτηριστικός χειρισμός της BILSTEIN έγκειται στον ακριβή συνδυασμό των αμορτισέρ και των ελατηρίων. Η ποικιλία των οδοστρωμάτων και το πλήρως εξοπλισμένο κέντρο δοκιμών της BILSTEIN, αποτελούν την ιδανική βάση για το έργο του πληρώματος της BILSTEIN. «Φυσικά οι δοκιμές είναι ακριβές και περίπλοκες,» λέει ο Lepenies, «όμως δεν υπάρχουν μηχανήματα ή άλλα συστήματα δοκιμών που μπορούν να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη αντίληψη και τις δεκαετίες εμπειρίας ενός μηχανικού. Μόνο έτσι μπορούμε να εγγυηθούμε την κορυφαία ποιότητα BILSTEIN.»

Τα τέσσερα Π

Κάθε δοκιμή ξεκινά με τις τέσσερις ίδιες βασικές ερωτήσεις. Ποια είναι η εικόνα του οχήματος; Ποιος είναι ο σκοπός του αμορτισέρ για την εφαρμογή; Ποιο είναι το κοινό που απευθύνεται; Ποιες είναι οι απαιτήσεις του πελάτη των αμορτισέρ; Ο πελάτης μιας ανάρτησης BILSTEIN Clubsport για ένα sport αυτοκίνητο έχει διαφορετικές απαιτήσεις από έναν πελάτη ενός μικρού αυτοκινήτου πόλης, ο οποίος ενδιαφέρεται για BILSTEIN B6.

Η BILSTEIN υποστηρίζει την εξατομίκευση

BILSTEIN_Logo_4c_large«Με τα προϊόντα επιδόσεων που αναπτύσσουμε ξεχωριστά για κάθε όχημα, έχουμε μοναδική προσέγγιση στην αγορά» εξηγεί ο Lepenies. «Η φιλοσοφία της BILSTEIN και ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάθε αμορτισέρ που δοκιμάζουμε. Ο κατάλογος των διαφορετικών συνθηκών δοκιμών είναι μακρύς και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως, διαδρομές υψηλής ταχύτητας με απότομες στροφές με κλίση έως και 50%, μια δυναμική επιφάνεια οδήγησης, διαδρομή χειρισμού, μετρήσεις αντίδρασης φρένου, διαδρομή με βρεγμένο οδόστρωμα και ακραίες καιρικές συνθήκες και όλα τα παραπάνω είναι που κάνουν την καρδιά του δοκιμαστή να χτυπά πιο γρήγορα.»

Απαιτούνται σχολαστικότητα και υπομονή

Για τους μηχανικούς, η ολοκληρωμένη δοκιμή σημαίνει σκληρή δουλειά και απόλυτη συγκέντρωση. Τα ακριβή αποτελέσματα είναι ο στόχος των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών και των τυποποιημένων δοκιμών. Τα αμορτισέρ πρέπει να εγκατασταθούν, να αφαιρεθούν και να τροποποιηθούν ξανά και ξανά κατά την αναζήτηση της ιδανικής ρύθμισης. «Αυτό χρειάζεται πολύ σχολαστικότητα και υπομονή» εξηγεί ο Lepenies. Η δουλειά που πρέπει να γίνει εκτός των δοκιμών είναι εκτενής: τεκμηρίωση, τέλεια εγκατάσταση, θέματα τεχνικού ελέγχου, ύψη, χαρακτηριστικά και πολλά άλλα. Κάθε χρόνο, οι δοκιμαστές της BILSTEIN ελέγχουν αμορτισέρ για περίπου 100 οχήματα. «Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μπαίνοντας σ’ ένα αυτοκίνητο. Όλες μας οι αισθήσεις πρέπει να είναι σ’ ετοιμότητα» τονίζει ο Lepenies. «Ακούμε κάθε ήχο κατά την οδήγηση και αντιλαμβανόμαστε και τις μικρότερες δονήσεις στα χέρια και τα πόδια μας. Το πώς αποκρίνεται ολόκληρο το σώμα μας κατά την δοκιμή είναι εντέλει αυτό που αποφασίζει για τη βέλτιστη οδηγική αίσθηση των  αμορτισέρ μας.»

Προσδιορίζοντας τις ανάγκες του οχήματος

Φυσικά η BILSTEIN δεν ξεκινά τυχαία να κάνει δοκιμές, καθορίζει τις απαιτήσεις για την αντικατάσταση του αμορτισέρ για κάθε όχημα εκ των προτέρων. «Εκτός από το ένστικτο που αναπτύσσεται με τον χρόνο, οι αναφορές του τμήματος πωλήσεων είναι εξίσου σημαντικές για την πληροφόρηση από τους πελάτες μας» εξηγεί ο Lepenies. Οι δοκιμές της BILSTEIN συνήθως διαρκούν για πέντε ημέρες περίπου ανά πρότυπο αμορτισέρ και εξυπηρετεί το σκοπό της εύρεσης μιας εξατομικευμένης ρύθμισης για κάθε προϊόν και τύπο αυτοκινήτου. Κατά συνέπεια, η σειρά των προϊόντων, που βασίζεται στις παραπάνω δοκιμές, διαφοροποιείται ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών. Έχοντας περάσει το σύνολο των προγραμματισμένων δοκιμών και έχοντας εξαντλήσει όλες τις πιθανές βελτιώσεις, τα προϊόντα με υπερηφάνεια μπορούν τελικά να φέρουν το όνομα BILSTEIN.

www.bilstein.gr

www.facebook.com/ bilsteingr

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!