NEA

Αυτό είναι το νέο MINI Countryman!

Mini-Countryman-2017-1280-0f

Μεγαλύτερο σε μήκος, με βασικούς 3-κύλινδρους κινητήρες και μία υβριδική, το νέο Countryman θα κάνει ντεμπούτο στο Λος Άντζελες…

Mini-Countryman-2017-1280-7dΤο νέο Mini Countryman βασίζεται στο πλαίσιο UKL του ομίλου της BMW με την γκάμα των κινητήρων να ξεκινά από τα 3-κύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου στα 1.500 κ.εκ. με 136 και 116 ίππους αντίστοιχα. Οι πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο και ψηλότερα θα τοποθετούνται οι δίλιτρες εκδόσεις Cooper S (με 190 ίππους) και Cooper D και SD (με 150 και 190 ίππους αντίστοιχα).

Αργότερα θα προστεθεί και κορυφαία John Cooper Works, ενώ για πρώτη φορά το Countryman θα είναι διαθέσιμο και ως plug-in υβριδικό. Στην προκειμένη περίπτωση ο 3-κύλινδρος 1.500άρης βενζίνης συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 65 kW στον πίσω άξονα. Έτσι, η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 224 PS / 385 Nm, ενώ η μπαταρία των 7,6 kWh εξασφαλίζει καθαρή ηλεκτροκίνηση για έως και 40 χλμ./ ώρα (με μέγιστη ταχύτητα μέχρι 125 χλμ./ώρα).

Mini-Countryman-2017-1280-aeΑπό πλευράς διαστάσεων το νέο Countryman έχει αποκτήσει 20 εκατοστά σε μήκος ξεπερνώντας ελάχιστα τα 4,30 μέτρα. Η γενναιόδωρη αύξηση αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στο πιο ευρύχωρο εσωτερικό όπου το πορτμπαγκάζ είναι αρκετά μεγαλύτερο (+220 λίτρα) προσφέροντας από 450 έως και τα 1.390 λίτρα. Για λόγους πρακτικότητας το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο, η κλίση της πλάτης είναι ρυθμιζόμενη, ενώ μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αφορά στον αναδιπλούμενο «πάγκο» (του πορτμπαγκάζ).

Σχεδιαστικά η νέα γενιά διατηρεί το καλούπι της απερχόμενης αλλά καταφέρνει να δείχνει πιο δυναμική (όπως συμβαίνει και με το απλό Mini), δίνοντας έμφαση σε μία πιο όμορφη μάσκα και σε ένα πιο επιβλητικό στιλ (λόγω των αυξημένων διαστάσεων). Στο εσωτερικό επικρατεί η κλασική άποψη των Μini, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η μεγάλη στρόγγυλη οθόνη είναι πλέον αφής, κάτι που θα ισχύσει κάποια στιγμή και για τα υπόλοιπα μοντέλα (και της BMW).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!