ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κινητήρας αύξησης αυτονομίας για τα ηλεκτρικά Nissan [vid]

Ακολουθώντας τα βήματα των BMW i3 και Chevrolet Volt, η Nissan παρουσίασε ένα μικρό κινητήρα που μπορεί να παράγει ενέργεια, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία των ηλεκτρικών της οχημάτων…

nissan-note-e-powerΤο όλο σύστημα ονομάζεται e-Power και ουσιαστικά εισάγει ένα μικρό, αποδοτικό βενζινοκινητήρα που δεν μεταδίδει άμεσα την ισχύ του στους τροχούς αλλά, όταν χρειαστεί, μπορεί να λειτουργήσει ως γεννήτρια για να φορτίσει τον συσσωρευτή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου εν κινήσει. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, σκέψεις για ένα τέτοιο σύστημα υπήρχαν από παλαιότερα, το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ο όγκος που απαιτούσε μια τέτοια υλοποίηση.

nissan-note-e-power-1Αυτό πλέον λύθηκε, ενώ παράλληλα βελτιώθηκε η απόδοση του συστήματος ελέγχου ενέργειας. Έτσι, παρότι το σύστημα e-Power χρησιμοποιεί ένα μικρότερο συσσωρευτή, η οδηγική εμπειρία παραμένει ίδια. Παράλληλα, η λειτουργία του κινητήρα είναι τόσο διακριτική και αθόρυβη, που ακόμα και εν λειτουργία δεν επηρεάζει τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του οχήματος.

Το πρώτο μοντέλο που θα εφοδιαστεί με το e-Power είναι το Nissan Note, αν και η εταιρία δεν διευκρινίζει πότε αυτό θα είναι διαθέσιμο και αν θα έχει επιπλέον κόστος. Σίγουρα πάντως θα ακολουθήσουν και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, ενισχύοντας έτσι την πρωτοκαθεδρία της στο συγκεκριμένο πεδίο.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!