NEA

Πόσο εύκολα μπορεί να πάρει ένα ηλεκτρικό φωτιά σε ένα δυστύχημα; [vid]

H Tesla βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα λόγω ενός νέου περιστατικού που ήταν μοιραίο για τους δύο επιβάτες λόγω ανάφλεξης των μπαταριών…

tesla-flames (1)Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ινδιανάπολη των ΗΠΑ όταν ένα Tesla Model S, το οποίο οδηγούσε η 27χρονη Casey Speckman, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε με δύναμη πάνω σε ένα δέντρο. Το αυτοκίνητο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, έπιασε αμέσως φωτιά, παγιδεύοντας εκτός από την 27χρονη και τον συνεπιβάτη της, τον 44χρονο Kevin McCarthy.

Το δυστύχημα, το οποίο είχε άσχημη κατάληξη και για τους δύο επιβάτες που έχασαν την ζωή τους, έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα ερωτηματικό σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αφού όπως είπαν οι πυροσβέστες η φωτιά λόγω και των υλικών των μπαταριών ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί καθώς πέραν των άλλων τα χημικά που περιέχουν ανεβάζουν και πολύ υψηλά την θερμοκρασία της φωτιάς. Φυσικά, πέρα από μεμονωμένα περιστατικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ τα αρμόδια σώματα (π.χ. η πυροσβεστική) οφείλουν να ενημερώνονται πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση ατυχημάτων με τέτοιου τύπου οχήματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!