NEA

Στο Λος Άντζελες το νέο Mazda CX-5

MAZDA-CX-5-2017 (1)

Στην πόλη των αγγέλων παρουσιάζεται το νέο CX-5 που παραπέμπει περισσότερο σε ένα facelift και λιγότερο σε μια νέα γενιά…

MAZDA-CX-5-2017 (14)Προκειμένου το νέο CX-5 να δείχνει ακόμα πιο δυναμικό οι εμπρός κολώνες έχουν μετατοπιστεί προς τα πίσω (κατά 43 χιλιοστά), τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί για τον ίδιο λόγο κατά ένα εκατοστό, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις είναι ακριβώς οι ίδιες (πέρα από το ύψος που υπολείπεται κατά 2 εκατοστά από το απερχόμενο CX-5). Αισθητικά οι προβολείς είναι πλέον πιο στενοί, ενώ στο εσωτερικό το ταμπλό είναι νέο με κυρίαρχο στοιχείο μια οθόνη 7’’ (ακριβώς πάνω από τους αεραγωγούς με την τρισδιάστατη αίσθηση). Υπάρχει και μια μικρότερη οθόνη (4,3’’) στον πίνακα οργάνων, ενώ η κεντρική κονσόλα έχει ψηλώσει -κατά 4 εκατοστά στις εκδόσεις με χειροκίνητο κιβώτιο και κατά 6 σε αυτές με αυτόματο.

MAZDA-CX-5-2017 (3)Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από έναν ντίζελ 2.200 κ.εκ. και από δύο ατμοσφαιρικά σύνολα βενζίνης στα 2.000 και 2.500 κ.εκ. Ανάλογα με την έκδοση υπάρχει τετρακίνηση και αυτόματα κιβώτια με 6 σχέσεις. Επίσης, το νέο CX-5 διαθέτει το G-Vectoring Control, που στις στροφές μειώνει για λίγο και ελάχιστα την ροπή, για βέλτιστο στρίψιμο. Εννοείται πως σε σχέση με την προηγούμενη γενιά υπάρχουν τα συστήματα υποβοήθησης τελευταίας γενιάς, ενώ έχουν αναβαθμιστεί οι δυνατότητες διασύνδεσης κινητών.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!