ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αναβαθμισμένος αυτόματος πιλότος από την Tesla [vid]

Πως είναι να κάθεστε στη θέση του οδηγού και να οδηγεί το αυτοκίνητό σας αντί για σας; Η Tesla αναβάθμισε το σύστημα αυτόνομης οδήγησής και μοιράζεται μαζί μας ένα αποκαλυπτικό video.

tesla_auto_pilotΗ επίδειξη αυτή αφορά το αναβαθμισμένο σύστημα αυτόματου πιλότου που διατίθεται στα μοντέλα Model X και Model S, το οποίο υποστηρίζει ότι μπορεί να λειτουργεί ανεπηρέαστα σε κάθε είδους δρόμο και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, ο οδηγός κάθεται απλά στη θέση του, χωρίς να χρησιμοποιεί χέρια και πόδια. Τα πάντα τα έχει αναλάβει το αυτοκίνητο, που κινείται κανονικά σε μία απαιτητική διαδρομή, με κίνηση, πεζούς, διασταυρώσεις και ομίχλη.

Πέρα από τη χαρακτηριστική άνεση με την οποία κινείται αυτόνομα το αυτοκίνητο –παρότι σε κάνα δύο σημεία δείχνει να κομπλάρει κάπως- αξίζει κανείς να παρατηρήσει, στη δεξιά πλευρά της εικόνας, τα παραθυράκια με την ανάλυση από τις επιμέρους κάμερες που χρησιμοποιεί το όλο σύστημα. Τελικά, άσχετα με το τι πιστεύει κανείς, η αυτόνομη οδήγηση θα αποτελέσει σύντομα μέρος της πραγματικότητάς μας…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!