ΔΙΑΦΟΡΑ

Ρεκόρ γύρου στο Silverstone με κλειστά μάτια!

Μια Alfa Romeo Giulia χρειάστηκε 1 λεπτό και 44 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει ένα γύρο στη θρυλική πίστα. Με τον οδηγό της «τυφλό», να μην έχει ιδέα που πηγαίνει…

Αυτόν τουλάχιστον τον ευφάνταστο τρόπο βρήκαν οι άνθρωποι της ιταλικής φίρμας για να γιορτάσουν τα 65 χρόνια από τη μέρα που ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Nino Farina, σημείωσε το ρεκόρ γύρου στο Silverstone, με μία αγωνιστική Alfa 159. Συγκυριακά, ο χρόνος του τότε ήταν 1:44 λεπτά, σχεδόν ίδιος με το 1:44,3 που πέτυχε με τη Giulia Quadrifoglio ο Ed Morris, Βρετανός οδηγός αγώνων.

alfa_giulia_blindΓια την επίτευξη του συγκεκριμένου ρεκόρ οι άνθρωποι της Alfa Romeo φρόντισαν να ντύσουν με αυτοκόλλητα βινυλίου όλα τα παράθυρα και τα δύο παρμπρίζ, δημιουργώντας έτσι ένα απόλυτα σκοτεινό εσωτερικό. Ο οδηγός δεν θα μπορούσε να δει με κανένα τρόπο τι γίνεται έξω. Η μόνη επαφή με το περιβάλλον θα ήταν φωνητικές εντολές για να στρίψει, να φρενάρει και να επιταχύνει, οι οποίες θα προέρχονταν από ένα δεύτερο αυτοκίνητο που ακολουθούσε από πίσω. Με αυτούς λοιπόν τους κανόνες, ο Ed Morris κατάφερε να κινηθεί με ταχύτητα άνω των 160 χλμ./ώρα, επιτυγχάνοντας έτσι το σχετικό ρεκόρ.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!