ΑΓΩΝΕΣ

Προεπισκόπηση για το GP του Αμπού Νταμπι

 GP ABU DHABI F1/2015

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώνεται για φέτος στο Άμπου Ντάμπι. Εκεί στον τελευταίο αγώνα θα κριθεί ο τίτλος των οδηγών.

Η Pirelli διαθέτει τις τρεις πιο μαλακές γόμες της γκάμας της για το Άμπου Ντάμπι: P Zero πάρα πολύ μαλακή γόμα με μωβ χρώμα, P Zero πολύ μαλακή γόμα με κόκκινο χρώμα, P Zero μαλακή γόμα με κίτρινο χρώμα. Η πάρα πολύ μαλακή γόμα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τη Σιγκαπούρη και είναι η 5η εμφάνισή της φέτος.

Η ΠΙΣΤΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΏΝ

  • 21-AbuDhabi-Preview-OpenDEFΗ πίστα της Γιας Μαρίνα έχει εξαιρετικά λείο οδόστρωμα με ευρεία ποικιλία στροφών και ταχυτήτων. Ο καιρός είναι σταθερά ζεστός καθόλη τη διάρκεια του χρόνου αυτό καθιστά το Άμπου Ντάμπι δημοφιλή προορισμό για δοκιμές.
  • Η πίστα έχει μεγάλη ποικιλία στροφών, οι ομάδες συνήθως ακολουθούν ένα συμβιβασμό σεταρίσματος με μέση κλίση στις αεροτομές.
  • Τα προσπεράσματα είναι μάλλον δύσκολα στην Γιας Μαρίνα, οπότε η στρατηγική είναι σημαντική για να κερδίσεις θέσεις στην πίστα.
  • Η λεία επιφάνεια έχει ως αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα φθοράς και πτώσης στην απόδοση λόγω υπερθέρμανσης.
  • Ο αγώνας ξεκινά αργά το απόγευμα στις 17:00 και τελειώνει το βράδυ. Αυτό έχει ως συνέπεια οι θερμοκρασίες στην πίστα να έχουν μεγάλη διαφορά από την αρχή ως το τέλος, μερικές φορές πέφτουν δραματικά.
  • Η πρόσφυση είναι το κρίσιμο στοιχείο της συμπεριφοράς των ελαστικών στο Άμπου Ντάμπι καθώς υπάρχουν πολλά σημεία επιτάχυνσης στην έξοδο των στροφών.
  • Όπως στη Βραζιλία έτσι και στη Γιας Μαρίνα η φορά της πίστας είναι αντίθετη με τους δείκτες του ρολογιού, κάτι όχι συνηθισμένο στην υπόλοιπη σεζόν.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΓΟΜΕΣ

  • GP ABU DHABI F1/2015Κίτρινη, μαλακή: Την είδαμε σε όλους τους αγώνες φέτος και είναι η πιο σκληρή γόμα από τις διαθέσιμες αυτό το Σαββατοκύριακο.
  • Κόκκινη, πολύ μαλακή: Έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν στο Άμπου Ντάμπι και όπως η μαλακή έτσι και αυτή είναι υποχρεωτικά διαθέσιμη στον αγώνα.
  • Μωβ, πάρα πολύ μαλακή: Έχει σημαντικό πλεονέκτημα σε ταχύτητα οπότε υπάρχει ενδιαφέρουσα ποικιλία δυνατοτήτων στη στρατηγική.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΠΕΡΥΣΙ:

  • Ο Nico Rosberg κέρδισε τον αγώνα των 55 γύρων για τη Mercedes, ακολουθώντας στρατηγική δυο αλλαγών. Εκκίνησε με την πολύ μαλακή και μετά σταμάτησε για να βάλει τη μαλακή γόμα στους γύρους 10 και 31. Οι δυο αλλαγές ήταν η πιο δημοφιλής επιλογή.
  • Καλύτερη εναλλακτική στρατηγική: Ο Sebastian Vettel σταμάτησε δυο φορές επίσης αλλά ξεκίνησε με τη μαλακή γόμα, τη διατήρησε στην πρώτη αλλαγή  και έβαλε στο τελευταίο μέρος την πολύ μαλακή γόμα. Αυτό του επέτρεψε ν’ ανέρθει από την 15η θέση στην εκκίνηση στην 4η θέση στον τερματισμό.

PAUL HEMBERY, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ PIRELLI

«Το Άμπου Ντάμπι είναι μια από τις πίστες που γνωρίζουμε πολύ καλά καθώς έχουμε συμπληρώσει εκεί στο παρελθόν, μεγάλο αριθμό δοκιμών. Τελευταία κάναμε μερικές από τις δοκιμές των φαρδύτερων ελαστικών του 2017 που ξεκίνησαν τον Αύγουστο σ’ αυτή την πίστα. Το νέο στοιχείο στον φετινό αγώνα είναι προφανώς η πάρα πολύ μαλακή γόμα που μπορεί να δώσει έξτρα ταχύτητα σε μια πίστα που δοκιμάζει ποικιλοτρόπως τα ελαστικά. Στην πραγματικότητα όλες οι διαθέσιμες γόμες ταιριάζουν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, αυτό δημιουργεί έναν αριθμό από διαφορετικές επιλογές στρατηγικής. Μολονότι το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στο φινάλε του 2016 εμείς ανυπομονούμε ήδη για το 2017. Θα γίνει πριν τον αγώνα μια παρουσίαση στους δημοσιογράφους και την Τρίτη μετά τον αγώνα θα κάνουμε δοκιμές με τα ελαστικά του 2017 και με τα 3 ειδικά τροποποιημένα μονοθέσια».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ;

  • F1 Pirelli Preview GP Abu Dhabi (6)Το Άμπου Ντάμπι θα είναι ο τελευταίος αγώνας και γι’ αυτή τη γενιά μονοθεσίων. Η εφαρμογή των νέων κανονισμών του 2017 θα βελτιώσει το ρυθμό των μονοθεσίων κατά 5 sec σε σχέση με το 2015.
  • Εκτός από τον τίτλο οδηγών στη F1 θα κριθούν στο Άμπου Ντάμπι τα πρωταθλήματα του GP2 και του GP3. Ο Ιταλός Antonio Giovinazzi διεκδικεί τον τίτλο στο GP2 στην πρώτη του χρονιά στο θεσμό.
  • Ο Nico Rosberg και ο Lewis Hamilton έκαναν ακριβώς τις ίδιες επιλογές ελαστικών για τον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο ανάμεσά τους. Η πιο επιθετική επιλογή έγινε από το Nico Hulkenberg με 8 σετ πάρα πολύ μαλακής γόμας.
  • Το βράδυ της Τρίτης (29/11) που θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές ελαστικών του 2017 στο Άμπου Ντάμπι, θα παρουσιαστεί στο Παρίσι το ημερολόγιο της Pirelli, μια δημιουργία του Γερμανού φωτογράφου και σκηνοθέτη Peter Lindbergh.

ΟΤΙ ΥΠΕΠΕΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ

  • Η Pirelli προμήθευσε με ελαστικά τόσο το πρωτάθλημα FIA GT όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο F3 στο διάσημο Grand Prix Macau το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο Antonio Felix da Costa κέρδισε στον αγώνα της Formula 3 ενώ ο Laurens Vanthoor πήρε τον τίτλο στο FIA GT.
  • Ανακοινώθηκε πως τo πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι της FIA θα περιλαμβάνει 10 αγώνες το 2017. Η Pirelli θα είναι και πάλι ο αποκλειστικός προμηθευτής των κατηγοριών Junior ενώ θα υπάρχει και ένας νέος αγώνας στην Ιταλία.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΟΜΩΝ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ:

 

ΜΩΒ

ΚΟΚΚΙΝΗ

ΚΙΤΡΙΝΗ

ΑΣΠΡΗ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αυστραλία

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 
Μπαχρέιν

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 
Κίνα

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 
Ρωσία

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 
Ισπανία

 

Μαλακή

Mέση

Hard

Μόντε Κάρλο

Πάρα πολύ μαλακή

Πολύ μαλακή

Μαλακή

 

Καναδά

Πάρα πολύ μαλακή

Πολύ μαλακή

Μαλακή

 

Αζερμπαϊτζάν

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 

Αυστρία

Πάρα πολύ μαλακή

Πολύ μαλακή

Μαλακή

 

Μεγ. Βρετανία

 

Μαλακή

Mέση

Hard

Ουγγαρία

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 

Γερμανία

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 

Βέλγιο

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 

Ιταλία

 

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 

Σιγκαπούρη

Πάρα πολύ μαλακή

Πολύ μαλακή

Μαλακή

 

Μαλαισία

Μαλακή

Mέση

Hard

Ιαπωνία

Μαλακή

Mέση

Hard

ΗΠΑ

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 

Μεξικό

Πολύ μαλακή

Μαλακή

Mέση

 

Βραζιλία

Μαλακή

Mέση

Hard

Άμπου Ντάμπι

Πάρα πολύ μαλακή

Πολύ μαλακή

Μαλακή

 

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!