BLOGΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο θαυμαστός νέος κόσμος της αυτοκίνησης ξεκινά [blog]

intel - data is the new oil (2)

Σε μία ειδική εκδήλωση που έγινε στο παρασκήνιο της έκθεσης του Λος Άντζελες ο Brian Krzanich, ο άνθρωπος που «τρέχει» την Intel, έδωσε μία εικόνα για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας…

Την ώρα που η Audi προβλέπει πως οι γραμμές παραγωγής στο μέλλον θα έχουν αλλάξει ριζικά και θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένες δίχως να επεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, στον όμιλο VW τα συνδικάτα αναζητούν λύσεις για την μείωση του εργατικού δυναμικού που θα επιφέρει η ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και από την επόμενη δεκαετία.

Automobility-Intel-4.JPGΟι εταιρίες υπολογιστικών συστημάτων θα έχουν ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την μετάβαση, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως η Brian Krzanich ανακοίνωσε πως η Intel θα επενδύσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη διετία για την εξέλιξη των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης. Επίσης, η Intel θα επενδύσει σε συγγενείς τεχνολογίες όπως οι διασυνδέσεις, οι επικοινωνίες,, την ασφάλεια και όλα τα σύγχρονα μέσα για την δημιουργία συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η άποψη του Krzanich πως η διείσδυση της πληροφορικής θα είναι τόσο μεγάλη που σε βάθος μίας δεκαετίας από σήμερα τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα διαχειρίζονται χιλιάδες gigabytes την ημέρα. Μέχρι στιγμής η εταιρία έχει εξελίξει κάποια συστήματα τα οποία βασίζονται γύρω από τους επεξεργαστές της Atom και Χeon, και τα οποία αφορούν συνδέσεις 5G, συστήματα επεξεργασίας δεδομένων από κάμερες, συνδεσιμότητα μεταξύ οχημάτων και ασφάλειας.

Η Google, η Apple και άλλοι μεγάλοι παίχτες αναμένεται να μπουν ακόμη περισσότερο στον χώρο του αυτοκινήτου μέσω της αυτόνομης τεχνολογίας. Μάλιστα, όσοι κινούν τα νήματα υποστηρίζουν πως σε περίπου 2-3 δεκαετίες η ηλεκτροκίνηση θα έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που τα data (δεδομένα) θα είναι o νέος μαύρος χρυσός (diesel). Για να δούμε, τι θα δούμε…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!