NEA

Ακόμη πιο high-tech για τα «90άρια» Volvo

volvo-90-more-high-tech (2)

Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των μοντέλων της σειράς 90 (S90, V90, CC και XC90) με μία σειρά νέων ηλεκτρονικών συστημάτων και τεχνολογιών διασύνδεσης.

volvo-90-more-high-tech (3)H Volvo θα υιοθετήσει το Android Auto, προσφέροντάς το παράλληλα με το Apple CarPlay, για να εξυπηρετήσει έτσι και τους χρήστες των κινητών με λειτουργικό Android. Tο άλλο σύστημα το οποίο ενσωμάτωσε στα αυτοκίνητά της αφορά την δυνατότητα άμεσου update του navigation, κάτι που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα Volvo θα διαθέτουν τους πιο ενημερωμένους χάρτες αλλά και όλες τις αλλαγές σε real-time που γίνονται στις δημόσιες υποδομές.

volvo-90-more-high-tech (1)Βασισμένο στο σύστημα διασύνδεσης που διαθέτουν τα αυτοκίνητά της, τα εξοπλίζει πλέον και με δύο νέα συστήματα ασφάλειας. Το Slippery Road Alert, το οποίο συλλέγει data από αυτοκίνητα που έχουν περάσει τον δρόμο εμπρός και προειδοποιεί τους πίσω αν ο δρόμος έχει προβλήματα ολισθηρότητας. Και το «Hazard Light Alert» το οποίο, με παρόμοια λογική, αντιλαμβάνεται αν ένα αυτοκίνητο που έρχεται από το αντίθετο ρεύμα έχει ανάψει τα φώτα ομίχλης του, και προετοιμάζει τον οδηγό ότι θα αντιμετωπίσει και ο ίδιος συνθήκες μειωμένης ορατότητας.

volvo-90-more-high-tech (4)Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, το πιο σημαντικό νέο αφορά την υιοθέτηση ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου στην πετρελαιοκίνητη έκδοση D3, ενώ η ίδια έκδοση θα διατίθεται και με ένα αυτόματο εξατάχυτο κιβώτιο (οι δύο εκδοχές αυτής της έκδοσης θα μπορούν να συνδυάζονται πλέον με σύστημα τετρακίνησης). Σε κάθε περίπτωση, η ενασχόληση της Volvo με τα πολυτελή της μοντέλα δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον της μάρκας για τα συγκεκριμένα οχήματα, δίχως να περιμένει κάποιο facelift για να προχωρήσει σε αναβαθμίσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!