NEA

Ποια είναι η πιο αξιόπιστη μάρκα στις ΗΠΑ;

Lexus-LC_500h-2017-1280-0c

H Lexus αναδείχτηκε για 4η συνεχή χρονιά από την Consumer Reports ως η εταιρία με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους…

Η ετήσια έκθεση «Annual Auto Reliability Survey», η οποία πήρε στοιχεία από πάνω από μισό εκατομμύρια αυτοκίνητα, φέρνει και πάλι την Lexus στην 1η θέση, αφού και τα 9 μοντέλα που κατασκευάζει βρέθηκαν πολύ πάνω από τον μέσο όρο. Η έκθεση η οποία τυγχάνει μεγάλου κύρους στην Αμερική επισημαίνει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων, τα περίπλοκα συστήματα διασκέδασης και επικοινωνίας, καθώς και στα αυτοματοποιημένα κιβώτια τα οποία παρουσιάζουν συχνές βλάβες.

Στην 2η θέση μάλιστα βρίσκεται η μητρική εταιρία, η Toyota, τα αυτοκίνητα της οποίας, εκτός από το pick-up Tahoma (το οποίο δεν τα πήγε, παραδόξως, και πολύ καλά) βρίσκονται και αυτά πολύ ψηλά στην εκάστοτε κατηγορία. Στη 3η θέση βρέθηκε η Buick, κάτι που μάλλον είναι έκπληξη, ιδίως αν σκεφτούμε τα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζουν όλες οι αμερικάνικες εταιρίες. Στην 4η θέση βρίσκεται η Audi, η πρώτη από τις ευρωπαϊκές εταιρίες, η οποία ακόμα και με τα νέα Q3 και Q7 τα πήγε πολύ καλά στην έρευνα. Μια θέση πιο κάτω, στην 5η θέση βρίσκεται η ΚΙΑ, η οποία εντύπωση προκαλεί πως βρίσκεται πάνω από την Hyundai.

Στην άλλη άκρη της λίστας βρίσκεται η Tesla, στην 25η θέση, με τα μοντέλα της να παρουσιάζουν αρκετά προβλήματα κυρίως στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά τους συστήματα (τεράστιο πρόβλημα οι αναδιπλούμενες πόρτες στο Μοdel X). Τις τέσσερις τελευταίες θέσεις παίρνει ο όμιλος FiatChrysler, καθώς κανένα από τα προϊόντα της Fiat ή της RAM δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον μέσο όρο της βαθμολογίας.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους κατασκευαστές, η πρώτη δεκάδα είναι κυρίως ασιατική υπόθεση, με επτά από τους δέκα κατασκευαστές να προέρχονται από τις χώρες της Άπω Ανατολής. Εκτός από την Audi που προαναφέραμε, μόνο η BMW είναι μέσα στην δεκάδα (στην ένατη θέση), με την Μercedes να βρίσκεται αρκετά πιο πίσω, στην 17η θέση. Χαμηλά βρέθηκαν τόσο η VW (στην 22η θέση), όσο και η Volvo που έπεσε από την 12η στην 19η θέση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!