NEA

Τι τελική θα έχει η Aston Martin AM-RB 001;

aston-rm 001 (3)

Πρόσφατα ο επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin Marek Reichman αποκάλυψε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την AM-RB 001…

aston-rm 001 (2)To νέο hypercar της βρετανικής φίρμας έχει επιμεληθεί ο Mark Newey (ένας από τους πιο γνωστούς μηχανικούς και αεροδυναμιστές της Formula 1) και για αυτό η τελική ταχύτητα δεν θα μπορούσε να μην σπάει την «τετρακοσάρα» (402 χλμ./ώρα για την ακρίβεια). Ένα ακόμη στοιχείο που εντυπωσιάζει παραμένει η αεροδυναμική του σχεδίαση, η οποία πλησιάζει αυτή ενός κανονικού αυτοκινήτου πίστας, όντας σε θέση να παράγει 1.814 κιλά κάθετης δύναμης.

aston-rm 001 (1)Μάλιστα, η πλευρική επιτάχυνση θα αγγίζει το εξωπραγματικό για αυτοκίνητο “παραγωγής” νούμερο των 4,5 G, ενώ ο κινητήρας θα είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 με χωρητικότητα στα 6-7 λίτρα και ισχύ κοντά στα 1.000 άλογα . Το άνοιγμα των κυλίνδρων θα είναι μεγαλύτερο από τις 60 μοίρες -που έχει ο σημερινός V12 της Aston Martin-, κάτι που θα εξασφαλίζει καλύτερη αεροδυναμική στο αμάξωμα αλλά και χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Την μετάδοση θα αναλάβει σειραϊκό κιβώτιο της Xtrac, ενώ θα υπάρχει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας -όπως γινόταν στα μονοθέσια της Formula 1- το οποίο θα μπορεί να προσθέτει στην ισχύ του κινητήρα 80 επιπλέον ίππους. Η παραγωγή της Aston Martin AM-RB 001 θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018, αν και όλες οι 150 μονάδες που έχει ανακοινωθεί ότι θα κατασκευαστούν έχουν ήδη πωληθεί στην απίστευτη τιμή των 3 εκατομμυρίων δολαρίων!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!