ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Toyota ετοιμάζει 10άρι κιβώτιο

Στον χορό των κιβωτίων με τις πολλές σχέσεις θα μπει και η ιαπωνική εταιρία με στόχο την βελτίωση της κατανάλωσης και της μείωσης των εκπομπών ρύπων…

Toyota Direct Shift-8AT Gearbox (1)Με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στην αμερικανική αγορά (θυμηθείτε πως εκεί η Lexus είναι από τα δημοφιλέστερα σήματα) οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν ένα νέο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού στα 2,5 λίτρα και θα εξοπλίζει μέχρι και το υβριδικό Camry. Στο πλαίσιο της νέας συνολικής πλατφόρμας TNGA η Toyota θα εισάγει δύο νέα κιβώτια: τα Direct Shift-8AT και Direct Shift-10AT.

Toyota Direct Shift-8AT Gearbox (2)Το πρώτο που βλέπετε και στο παραπάνω βίντεο συνδυάζεται ήδη με τον V6 που κινεί το Highlander, ενώ το αυτόματο 10άρι (τοποθετείται μόνο σε πισωκίνητα σασί) προς το παρόν φιγουράρει στο Lexus LC 500h. Μέχρι το 2021 η Toyota θέλει να έχει εισάγει στην αγορά 17 εκδοχές 9 κινητήρων, 10 εκδοχές 4 κιβωτίων και 10 εκδοχές 6 υβριδικών συστημάτων, ενώ πιθανότατα έως τότε θα δούμε και μία ηλεκτροκίνητη εκδοχή του CH-R.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!