NEA

Ολογράμματα στο αυτοκίνητο θέλει η BMW

bmw-hologram

Η νέα τεχνολογία θα παρουσιαστεί αρχές 2017 στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών του κόσμου, στην CES που διεξάγεται στο Λας Βέγκας…

Τα ηλεκτρονικά διεισδύουν όλο και περισσότερα στην αυτοκινητοβιομηχανία και ανάμεσα στις πολλές τεχνολογίες που θα παρουσιαστούν στην CES περιλαμβάνεται και το σύστημα HoloActive Touch System το οποίο θα ενσωματώνεται στο πρωτότυπο i Inside Future Concept. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία προβολής ολογράμματος μέσα στον σαλόνι του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει το σύστημα Infontainment αλλά και άλλες λειτουργίες απλά κινώντας τα χέρια του στον… αέρα.

Η εικόνα που βλέπει ο οδηγός μοιάζει με αυτή μιας οθόνης, είναι όμως άυλη και στην ουσία εκτελεί τις εντολές του υπακούοντας σε χειρονομίες. Για να γίνει όμως λίγο πιο πιστευτό και να υπάρχει ένα έστω και ελάχιστο feedback θα μπορεί να εκπέμπει ηλεκτρικούς παλμούς έτσι ώστε ο οδηγός να έχει μία ένδειξη ότι πραγματοποίησε μία λειτουργία. Επίσης, η BMW έχει έτοιμο και ένα head up display το οποίο προβάλει την εικόνα όχι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, περισσότερα θα έχουμε να πούμε με την έναρξη της CES.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!