NEA

Από τη Νορβηγία ξεκίνησαν οι πωλήσεις του Opel Ampera-E

Opel Ampera-e Start of Sales

Πρώτη χώρα στην Ευρώπη, η Νορβηγία έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του επαναστατικού Opel Ampera-e στις 14 Δεκεμβρίου, 2016.

Opel Ampera-e Start of SalesΜε ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα (ηλεκτρική αυτονομία μετρημένη με βάση το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης σε χλμ.: >500, προκαταρκτική τιμή), το ηλεκτρικό μοντέλο της Opel θα αρχίσει να πωλείται στην πιο ώριμη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Kαθώς η αύξηση της παραγωγής του Ampera-e θα είναι σταδιακή, τους πρώτους μήνες θα διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό. Γι’ αυτό, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο κλιμακούμενου λανσαρίσματος για τις Ευρωπαϊκές αγορές με έμφαση αρχικά στις αγορές που διαθέτουν υποδομή EV και/ ή έχουν δείξει μεγαλύτερη επιθυμία να φέρουν στους δρόμους τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μετά την παράδοση των πρώτων οχημάτων στη Νορβηγία την άνοιξη, οι επόμενες χώρες είναι η Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία. Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες στα τέλη του 2017 ή κατά τη διάρκεια του 2018, καθώς ο όγκος παραγωγής θα αυξάνεται.

Opel Ampera-e Start of SalesΗ επιλογή της Νορβηγίας ως πρώτης αγοράς για το λανσάρισμα του Ampera-e έχει μία λογική. Η Νορβηγία είναι μακράν η πιο ώριμη αγορά EV στην Ευρώπη και σύντομα θα έχει ήδη 100.000 BEV στο δρόμο. Επιτυχημένες πολιτικές όπως απουσία φόρων αγοράς στα EV, απαλλαγή από ΦΠΑ σε αγορά ή leasing, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων και χρήση ferry, δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ, πρόσβαση σε λεωφορειόδρομους και 50% μειωμένος φόρων εταιρικών αυτοκινήτων δελεάζουν τους Νορβηγούς στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Νορβηγία είναι το υψηλότερο παγκοσμίως εδώ και αρκετά χρόνια. Ήδη άγγιξε το 22% το 2015 με το μερίδιο EV σε μερικές περιοχές της χώρας να υπερβαίνει το 30.

OPEL-AMPERA-2017-SALES (6)«Γνωρίζαμε από την πρώτη ημέρα ότι η διαθεσιμότητα του Ampera-e θα ήταν περιορισμένη λόγω σταδιακής αύξησης παραγωγής στο εργοστάσιο του Orion στο Michigan», δήλωσε ο Peter Christian Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales του Opel Group. «Γι’ αυτό, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με ένα σχέδιο κλιμακούμενου λανσαρίσματος, ξεκινώντας από χώρες που ήδη διαθέτουν ένα είδος υποδομής EV ή που έχουν δηλώσει τη φιλοδοξία τους να γίνουν πρωτοπόρες στα EV. Έτσι δημιουργήθηκε η εξής ιεραρχία: Νορβηγία, Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Ελβετία. Ωστόσο, είμαστε ευέλικτοι και θα μπορέσουμε να προσθέσουμε χώρες ή να αλλάξουμε τη σειρά πολύ σύντομα, εάν κάποια χώρα γίνει ελκυστική λόγω αλλαγής πολιτικής, για παράδειγμα».

OPEL-AMPERA-2017-SALES (7)Το Opel Ampera-e επαναπροσδιορίζει την έννοια της ηλεκτρικής μετακίνησης έχοντας ηλεκτρική αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα –τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα επιπλέον αυτονομία από τους πλησιέστερου αντιπάλου του στην κατηγορία στο δρόμο. Η συνδυασμένη αυτονομία WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) υπολογίζεται πάνω από 380 χιλιόμετρα. Ασφαλώς η αυτονομία σε συνθήκες πραγματικής χρήσης θα διαφέρει και εξαρτάται από το προσωπικό στυλ οδήγησης και εξωγενείς παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία ή τη τοπογραφία της αντίστοιχης διαδρομής.

Όταν οι πελάτες χρειάζεται να επαναφορτίσουν το όχημα μπορούν να αποκτήσουν περίπου 150 χιλιόμετρα αυτονομίας σε 30 λεπτά μόνο σε ένα δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης 50 kW DC (μέση τιμή, μετρημένη σύμφωνα με προκαταρκτικές δοκιμές NEDC).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!