NEA

Πιο δυνατή, το ίδιο σαγηνευτική η Lamborghini Aventador S των 281.555 ευρώ!

2017-lamborghini-aventador-s (2)

Με 40 επιπλέον η ισχύς του V12 ανέρχεται πλέον στα συνολικά 740 άλογα ενώ η Aventador S συνδυάζεται και με ενεργητική τετραδιεύθυνση…

Περίπου στα μισά της πορείας της η κορυφαία Lambo περνά από ένα φρεσκαρισματάκι και αποκτά τα διακριτικά S που υποδηλώνουν ένα πιο έντονο αεροδυναμικά αμάξωμα που υιοθετεί στοιχεία από την πιο επιθετική SV. Οι βελτιώσεις αφορούν στην καλύτερη ροή του αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και των μηχανικών μερών, ενώ στον μπροστινό προφυλακτήρα υπάρχουν δύο νέες πλαϊνές εισαγωγές για καλύτερο downforce.

Πίσω υπάρχει ένας μεγαλύτερος διαχύτης, τρεις μονές απολήξεις με ένα νέο σύστημα εξαγωγής που είναι 20% ελαφρύτερο από το προηγούμενο (συνολικό απόβαρο στα 1.575 κιλά), ενώ η ενεργητική πίσω πτέρυγα έχει τρεις προκαθορισμένες θέσεις. Με αυτά και άλλα πολλά η Aventador S έχει 130% περισσότερο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο (downforce) στον μπροστινό άξονα (κατά 50% πίσω) για καλύτερο κράτημα στις υψηλές ταχύτητες.

Με τη νέα ονομασία LP 740-4 ο πάντοτε ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων αποδίδει συνολικά 740 άλογα με την ροπή να παραμένει ίδια στα 690 Nm και στις 5.500 σ.α.λ. Τα επιπλέον άλογα προέκυψαν από την διαφορετική χαρτογράφηση του μεταβλητού χρονισμού και της μεταβλητής εισαγωγής, ενώ το μέγιστο όριο σ.α.λ. του μοτέρ έχει ανέβει στις 8.500 (από τις 8.350). Σημειώστε ένα 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα, τελική στα 347 χλμ./ώρα!

Επίσης η Aventador S είναι η πρώτη Lambo που εξοπλίζεται με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης για καλύτερο έλεγχο στις στροφές και σύμφωνα με την Lamborghini πρόκειται για ένα έξοχο συνδυασμό με την ανάρτηση pushrod και τα μαγνητοροϊκά αμορτισέρ. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας νέος ψηφιακός πολυθεματικός πίνακας οργάνων, ενώ υπάρχει πλήρη υποστήριξη πολυμέσων και διασύνδεσης. Όλα αυτά με τιμή εκκίνησης από 281.555 ευρώ στην Ευρώπη (τιμή προ φόρων).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!