NEA

Καμπάνες για Ferrari και Aston Martin ελέω υψηλού CO2

Ferrari F12tdf - Focus on powertrain

Αυτό που τρέμουν οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων (ειδικά από το 2021 που θα ισχύσει ο μέρος όρος των 95 γρ./χλμ) είναι η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα…

Ήδη η E.E. επέβαλε βαριά πρόστιμα στην Ferrari και στην Aston Martin αφού σύμφωνα με την ετήσια αναφορά ο «στόλος» της κάθε εταιρίας είχε για το 2015 μέσο όρο 119,5 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο 2015. Παρότι τα 119,5 αναλογούν σε μείωση κατά 3,1% (σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και είναι ήδη 8% κάτω από τον αρχικό στόχο των 130 γρ./χλμ.), δεν ανταποκρίνεται στην σταδιακή μείωση ανά χρόνο και μέχρι τα 95 γραμμάρια.

Έτσι, βάσει ενός μαθηματικού μοντέλου που η υπέρβαση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, η Ferrari καλείται να πληρώσει 410.760 ευρώ, ενώ η Aston Martin μόλις 36.370 ευρώ. Και για να αποφύγουν στα επόμενα χρόνια οι Ιταλοί ακόμη μεγαλύτερα πρόστιμα (πολύ μεγαλύτερα) θα προχωρήσουν σε υβριδοποίηση όλων των μοντέλων τους, ενώ για αυτό και οι άλλοι κατασκευαστές έχουν ρίξει το βάρος σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ελέω των μηδενικών ρύπων). Πάντως, υπάρχουν και εταιρίες, όπως η Peugeot (104 γρ./χλμ.), Citroen και Renault (106 γρ./χλμ.) και Toyota (108 γρ./χλμ.) που το 2015 είχαν από το χαμηλότερο CO2.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!