NEA

Τι προκαλούν τα σαμαράκια στους δρόμους;

road bump (3)

Σύμφωνα με έρευνα που έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία και το «National Institute for Health and Care Excellence», τα σαμαράκια δεν προκαλούν μόνο ενόχληση στους οδηγούς αλλά και αύξηση της κατανάλωσης!

road bump (1)Τα γνωστά «σαμαράκια» επινοήθηκαν ώστε οι οδηγοί να μειώνουν ταχύτητα σε σημεία που υπάρχει επικινδυνότητα (π.χ. λόγω διερχόμενων πεζών), αλλά μία έρευνα τα έκρινε ως αντί-οικολογικά και υπεύθυνα για την εκπομπή περιττών ρύπων. Και αυτό διότι όταν ένα αυτοκίνητο προσεγγίζει ένα «σαμαράκι», πρέπει αρχικά να επιβραδύνει, να περάσει από πάνω του και στη συνέχεια να επιταχύνει και πάλι. Έτσι, όλη αυτή η άσκοπη επιβράδυνση και επιτάχυνση επιβαρύνει την κατανάλωση, ειδικά όταν υπάρχουν διαδοχικά σαμαράκια.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε πως το 64% των ρύπων σε μία πόλη προέρχονται από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και είναι λογικό η κίνησή τους δίχως σαμαράκια να συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στον περιορισμό τους. road bump (2)Από την άλλη μια τυχόν πρόταση να καταργηθούν τα «σαμαράκια» είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις, μιας και, θεωρητικά τουλάχιστον, θα περιορισθεί η ασφάλεια στους δρόμους των πόλεων.

Πάντως, όταν περνάτε πάνω από σαμαράκια (τα οποία στην χώρα μας ποικίλουν σε σχήμα και ύψος ανεξαρτήτως αν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές) καλό θα ήταν να μην περνάτε «φρεναριστοί» πάνω από αυτά (αλλά να έχει μειώσει από πριν ταχύτητα) ώστε να μην συμπιέζετε και ταλαιπωρείται η ανάρτηση…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!