NEAΔΙΑΦΟΡΑ

Τι καλώδια αυτοκινήτου προτιμούν τα ποντίκια;

700-087844

Από τις ΗΠΑ έρχονται πολλά και περίεργα νέα, όπως μία καταγγελία από την Janice Toler προς την Toyota επειδή τα καλώδια του αυτοκινήτου της είναι εύγεστα στους ποντικούς!

Αν και οι ποντικοί θεωρητικά δεν κάνουν διακρίσεις, σύμφωνα με την κυρία Toler που οδηγεί ένα Toyota RAV4 (αλλά και πολλά άλλα Toyota) οι καλωδιώσεις των αυτοκινήτων της (πάντα Toyota) είναι κατασκευασμένα από ένα υλικό που βασίζεται στην… σόγια. Ως εκ τούτου αποτελούν ένα ελκυστικό μεζεδάκι για τα τρωκτικά, τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση της είχαν καταστρέψει εντελώς το ηλεκτρικό σύστημα (όχι το δικό της :-), αλλά του αυτοκινήτου) γύρω από το χώρο του κινητήρα.

Φυσικά οι ιθύνοντες της Toyota βρήκαν αβάσιμη την θεωρία της και αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε επισκευή υποστηρίζοντας πως η καταστροφή των καλωδιώσεων οφείλεται σε περιβαλλοντικές συνθήκες και δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Η οδηγός πάντως διαφωνεί με αυτή την τοποθέτηση θεωρώντας ότι η επιλογή των υλικών με βάση την σόγια είναι η αιτία του προβλήματος και προχώρησε δικαστικώς διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 5.500 δολαρίων!

Αξιοσημείωτο είναι πως μία αντίστοιχη καταγγελία είχε γίνει στην National Transport Safety Administration από έναν ακόμα ιδιοκτήτη ενός RAV4 του οποίου και εκείνου τα ποντίκια είχαν καταστρέψει όλη την καλωδίωση. Αν δεν πρόκειται για συγκυρία, τότε μιλάμε για ακραία περίπτωση που μπορεί να λάβει αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Αν, τώρα, έχετε διαπιστώσει και εσείς πως στο Toyota σας κάποιος έχει ροκανίσει τις καλωδιώσεις του αυτοκινήτου σας, τότε καλό θα ήταν να δοκιμάσετε και καμιά… «δολωματική» παγίδα! :-)

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!