NEA

Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift [vid]

Μετά από μερικές πρώτες φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο έφτασε η ώρα της πλήρους αποκάλυψης για το νέο Swift που θα κάνει πρεμιέρα στην Γενεύη (αρχές Μαρτίου)…

new Suzuki Swift 2017 Japan (2)Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει και η διάθεσή του νέου Swift στις ευρωπαϊκές αγορές, σε τρεις εκδόσεις κινητήρων: στην οικονομική 1.2 Dualjet (με 90 ίππους), την mild hybrid εκδοχή και την 1.0 Turbo (με 112 ίππους) που θα φέρει τα διακριτικά Sport. Η υβριδική έκδοση SHVS συνδυάζεται προαιρετικά με αυτόματο CVT (όλα τα Swift έχουν στάνταρ 5άρια κιβώτια), ενώ και οι δύο εκδόσεις στα 1.200 κ.εκ. συνδυάζονται και με τετρακίνηση AllGrip, ενώ μόνο το turbo έχει αυτοματοποιημένο 6άρι AGS (κίνηση μόνο μπροστά).

new Suzuki Swift 2017 Japan (9)Αισθητικά το νέο Swift θα διαφοροποιείται σε μικρό βαθμό από το ιαπωνικών προδιαγραφών που βλέπετε στις φωτογραφίες. Σχεδιαστικά έχει διατηρηθεί το γνωστό όμορφο καλούπι με το πεντάθυρο αμάξωμα, ενώ το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από τα γνωστά απλά αλλά εργονομικά πρότυπα της Suzuki. Από πλευράς διαστάσεων το μήκος του αμαξώματος είναι στα 3,84 μέτρα (10 χλστ. πιο κοντό από το απερχόμενο Swift), το ύψος είναι ακριβώς ίδιο, όπως και το πλάτος, ενώ στο μεταξόνιο έχουν προστεθεί 20 χλστ. (συνολικά 2,450 μέτρα). Ο χώρος αποσκευών είναι στα 265 λίτρα, ενώ το απόβαρο ξεκινά από 910 κιλά (970 στις τετρακίνητες εκδόσεις).

new Suzuki Swift 2017 Japan (32)Από πλευράς εξοπλισμού το νέο Swift έχει όλες τα τελευταίας γενιάς συστήματα άνεσης και ασφάλειας, όπως το σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και αυτόνομης πέδησης (για πρώτη φορά σε Suzuki), ενεργητικό cruise control, πλήρη διασύνδεση με smartphone κ.α. Οι πωλήσεις του νέου Suzuki Swift θα ξεκινήσουν στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο και στην Ευρώπη από την άνοιξη με αρχές καλοκαιριού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!