ΑΓΩΝΕΣ

H Ferrari 458 Challenge Evo είναι ισχυρότερη από ποτέ!

Στις αρχές του μήνα η Ferrari παρουσίασε το νέο της όπλο για την σειρά αγώνων Ferrari Challenge, ένα μίνι πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν οι πλούσιοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της εταιρίας…

Ferrari 488 Challenge Evo (1)Αυτή τη φορά η Ferrari παρουσίασε στην Daytona την Ferrari 458 Challenge ΕVO που είναι ότι πιο εξεζητημένο έχει υπάρξει για αυτή τη σειρά αγώνων που γίνεται στις πιο διάσημες πίστες του κόσμου. H Ferrari υποστηρίζει ότι πρόκειται για το δυνατότερο αυτοκίνητο που έχει συμμετάσχει σ’ αυτούς τους αγώνες, χωρίς πάντως να αποκαλύπτει προς το παρόν την ιπποδύναμη (σ.σ. η 488 GTB δρόμου έχει ισχύ 660 ίππων).

Ferrari 488 Challenge Evo (2)Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας κινητήρας V8, 3,9 λίτρων με τούρμπο, κάτι που την καθιστά την πρώτη υπερτροφοδοτούμενη Ferrari σε αγώνες Challenge. Εξίσου σημαντικές αλλαγές υπάρχουν στην αεροδυναμική, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη υπάρχει και ένα νέο κιβώτιο με πιο κοντές σχέσεις, κάτι που δίνει ένα πλεονέκτημα της τάξης του 11% στην έξοδο των στροφών (σε σχέση με την απερχόμενη 458 Challenge EVO).

Ferrari 488 Challenge Evo (3)Όλες αυτές οι αλλαγές έχουν κάνει το αυτοκίνητο εξαιρετικά γρήγορο, καθώς σύμφωνα με την Ferrari πέτυχε χρόνο 1.15:5 στην πίστα του Fiorano (8 ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο του αυτοκινήτου παραγωγής!!!). Στο εσωτερικό, οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο στους αγώνες έχει αφαιρεθεί έτσι ώστε να μειωθεί το βάρος. Ακόμα και το τιμόνι είναι σχετικά απλό για μία αγωνιστική Ferrari με μόνο τρία «manettino» για να ελέγχουν το φρενάρισμα, το traction control και το ηλεκτρονικό διαφορικό.

Ferrari 488 Challenge Evo (4)

ferrari-challenge-2

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!