ΑΓΩΝΕΣ

H Mercedes θέλει τους Rossi και Ogier στο κόκπιτ ενός μονοθεσίου της F1 [vid]

sne26023

Ο Toto Wolff, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας της Mercedes δήλωσε πως θα ήθελε να δει στο τιμόνι ενός μονοθεσίου τόσο τον Valentino Rossi όσο και τον Sebastien Ogier!

«Η Formula 1 είναι εκτός των άλλων και διασκέδαση και θα ήθελα να δοκιμάσω την ικανότητα των Rossi και Ogier πίσω από τα τιμόνια των αυτοκινήτων μας» είπε σε δηλώσεις του ο Wolff. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Ogier δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να οδηγήσει μία Formula 1, αλλά έχει τρέξει σε αρκετούς αγώνες GT, Porsche Supercup, VW Scirocco και στην γαλλική F4. Τουναντίον ο Rossi έχει κάνει δοκιμές με μονοθέσια της Ferrari, ανάμεσά τους και δύο εξαντλητικές δοκιμές στην Valencia το 2008 και στο Mugello έχοντας συμπληρώσει πάνω από 100 αγωνιστικούς γύρους κάθε φορά.

«Αν ο Wolff θέλει να με καλέσει, έχει το νούμερό μου. Πως θα μπορούσα να αρνηθώ; Ήμουν πολύ τυχερός που έκανα δοκιμές για την Ferrari, έχω πολύ καλούς φίλους στο Μαρανέλο που μπορεί να το θεωρήσουν ως προδοσία, αλλά πώς μπορείς να αρνηθείς να δοκιμάσεις μία Mercedes αν στο ζητήσουν;» δήλωσε ο Rossi στο κανάλι Sky Italia.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα της Mercedes δίνει την θέση στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου της σε οδηγό από άλλο πρωτάθλημα, καθώς τον Οκτώβριο o Jorge Lorenzo (παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP) οδήγησε στην πίστα του Silverstone την Mercedes W05, το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στη καριέρα του, και τον πρώτο με την γερμανική εταιρία, το 2014. Μετά από εκείνο το test, ο Lorenzo είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από την πρόσφυση και πάνω απ’ όλα από τις αποστάσεις φρεναρίσματος των μονοθεσίων, τα οποία -όπως είχε πει- ήταν ένας άλλος κόσμος σε σχέση με το Moto GP.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!