NEA

Και PHEV και EV έκδοση για το νέο Audi A3

Audi-Q3-2017-1280-05

Σε περίπου ένα χρόνο θα λανσαριστεί το νέο Q3 και απέναντι στους κλασικούς ανταγωνιστές (BMW X1, Mercedes GLA) θα έχει να παρατάξει και μία ηλεκτροϋβριδική έκδοση…

Για την ακρίβεια θα υπάρχει μία plug-in υβριδική έκδοση (με τα γνωστά λογότυπα e-tron) η οποία θα συνδυάζει έναν 1.4 TFSI με έναν ηλεκτροκινητήρα. Ωστόσο, θα υπάρξει και μια πλήρως ηλεκτροκίνητη εκδοχή του νέου Audi Q3 με το σύστημα πρόωσης να προέρχεται από το ανανεωμένο VW e-Golf. Στον αντίποδα θα δούμε το κορυφαίο και «αντί-οικολογικό» RSQ3 με τον αναβαθμισμένο 5-κύλινδρο TFSI των 400 ίππων, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Τα υπόλοιπα μηχανικά σύνολα θα προέρχονται από την γκάμα του ομίλου, ενώ το νέο Audi Q3 θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB (το προηγούμενο βασιζόταν στο σασί του 5ης γενιάς Golf). Σχετικά με την σχεδίαση του αμαξώματος αναμένεται να υιοθετηθούν στοιχεία τόσο από το μεγαλύτερο Q5, όσο και από το μικρότερο Q2, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει και το Virtual Cockpit με μία πιο εξελιγμένη προσέγγιση σε ότι αφορά στην αισθητική του ταμπλό και την διασύνδεση του συστήματος πολυμέσων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!