ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποια είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο; [vid]

Με τους ρυθμούς ανάπτυξης να τρέχουν πιο γρήγορα ακόμη και από τα γεγονότα είναι λογικό ένα πραγματικό θαύμα της μηχανικής να βρίσκεται στη Κίνα…

china-bridge-3Όπως διατείνονται οι Κινέζοι πρόκειται για την ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο που έχει μήκος 1,34 χιλιόμετρα και κρέμεται πάνω από ένα φαράγγι με βάθος 565 μέτρα.
Και μία από αυτές αφορά την εξέλιξη του οδικού δικτύου, σε ρυθμούς ασύλληπτους για τον υπόλοιπο κόσμο. Τελευταίο και πιο προβεβλημένο έργο είναι αυτό που οι Κινέζοι αποκαλούν την υψηλότερη γέφυρα του κόσμου. Η γέφυρα άνοιξε πριν από μερικές μέρες για το κοινό, και θα μειώσει την διάρκεια του ταξιδιού σε δύο από τις πιο σημαντικές βιομηχανικές πόλεις της Κίνας (την Χuanwei και την Yunann) από τις τέσσερις στην μόλις μία ώρα.

china-bridge-1Αυτό που καθιστά μοναδική αυτή την γέφυρα δεν είναι τόσο το μήκος της, αλλά το τεράστιο ύψος που απέχει από το έδαφος και η δυσκολία της κατασκευής της. Για την ιστορία να πούμε πως η ψηλότερη γέφυρα είναι η Millau (στην βόρεια Γαλλία) και μπορεί να φτάνει σε ύψος (ως κατασκευή) τα 343 μέτρα, αλλά απέχει από το έδαφος μόλις 270.

china-bridge-2

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!