ΑΓΩΝΕΣ

Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, νέα δεδομένα για την Formula 1!

f1-driver-ratings-conclusions_3496265

Αν είστε από εκείνους που έχετε την άποψη πως η F1 έχει μετατραπεί από ένα αγνό σπορ σε μία μπίζνα θεάματος, τότε τα νέα δεν είναι ευχάριστα καθώς τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα…

Και αυτό διότι η Liberty Media, η εταιρία που εξαγόρασε την Formula 1 από τον Ecclestone, σκοπεύει να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην δημοσιότητα και στην διεύρυνση του θεάματος με ένα… πανηγυρικό τρόπο. Σε συνέντευξη που έδωσε βασικό μέλος της Liberty Media είπε πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετατρέψουν κάθε Grand Prix σε ένα «φεστιβάλ» που θα διαρκεί μία ολόκληρη εβδομάδα, με στόχο την προσέλκυση επιπλέον θεατών που θα έχουν ως κίνητρο εκδρομικά κουπόνια που θα έρχονται μέσα από διαφημιστικές χορηγίες.

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις ειδικά για τις ΗΠΑ για αγώνες στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας, ώστε κάθε GP να παίρνει διαστάσεις «Super Bowl» (τον τελικό του Αμερικάνικου football) για να εκτοξευθούν τα έσοδα για τους εμπλεκόμενους και τις ομάδες.

Ήδη η Liberty Media έχει στελεχώσει ένα τμήμα μάρκετινγκ για την πώληση της F1 ως προϊόν και όπως ξέρετε οι Αμερικάνοι είναι μετρ σε αυτό τον τομέα. Για να δούμε αν τελικά η κατεύθυνση αυτή θα αντισταθμίσει την απώλεια ενδιαφέροντος των τελευταίων ετών που παρουσιάζει η F1 και προς τα πού θα πάει το σπορ αφού έχουν μειωθεί τα οφέλη/θέαμα για όλους (ομάδες, χορηγούς, κοινό).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!