NEA

Στα πόσα θα πέσει το σφυρί για αυτή την κατάμαυρη Ferrari F50;

Ferrari F50 black action for million (18)

Στα περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια εκτιμά ο οίκος RM Sotheby’s πως θα φτάσει η τιμή της Ferrari F50 που βλέπετε σε δημοπρασία που θα γίνει στην Αριζόνα (19-20 Ιανουαρίου)…

Ferrari F50 black action for million (1)Αυτό που ανεβάζει την τιμή της εν λόγω Ferrari δεν είναι και τόσο η σπανιότητα της, αλλά η μαύρη βαφή της καθώς είναι η μοναδική με τέτοια απόχρωση που υπάρχει στις ΗΠΑ (υπήρχε ακόμη μία αλλά καταστράφηκε σε ατύχημα). Εκτός από το χρώμα, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να διαφοροποιεί αυτή την F50 από τις υπόλοιπες 349 που κατασκευάστηκαν, έχοντας τον V12 κινητήρα με τους 520 ίππους, το χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο, και τις απίστευτες για την εποχή της επιδόσεις (0-100 σε 3,6 δλ., τελική πάνω από 325 χλμ./ώρα).

Ferrari F50 black action for million (14)Πάντως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση έχοντας μόλις 2.083 μίλια στο κοντέρ της και προφανώς ο κάτοχός της την είχε αποκτήσει περισσότερο σαν επένδυση και λιγότερο για να την χαρεί. Εδώ να πούμε πως συνολικά είχαν κατασκευαστεί 250 F50 και οι περισσότερες (συγκεκριμένα 302) ήταν στο κόκκινο Rosso Corsa της Ferrari, ενώ υπήρξαν άλλες οκτώ με λίγο πιο σκούρα απόχρωση (την Rosso Barchetta). Εκτός αυτών υπήρξαν και διάφοροι άλλοι χρωματισμοί (με ονόματα όπως Giallo Modena ή Argento Nürburgring) και μόλις τέσσερις που βγήκαν από την γραμμή παραγωγής σε μαύρο χρώμα, το Nero Daytona.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!