NEA

Μετά από 54 χρόνια το δημοφιλέστερο μοντέλο στην Σουηδία δεν είναι Volvo!

volvo golf

Το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Σουηδία για το 2016 ήταν το VW Golf σπάζοντας ένα σερί κοντά πεντέμισι δεκαετιών!

Μάλιστα, την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν το 1962 όταν και πάλι ένα VW (το Beetle, τον γνωστό Σκαραβαίο) είχε σπάσει την μονοκρατορία της Volvo. Παρά ταύτα η Volvo επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την κυριαρχία της στην αγορά της πατρίδας της, μιας και το συγκεντρωτικό μερίδιο αγοράς της έφτασε το 21,5%, τη στιγμή που ο δεύτερος κατασκευαστής, η VW, ήταν στο 15,7%. Τα καινούργια αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το 2016 στη Σουηδία ήταν 372.000, ενώ η χώρα σαφώς και δεν είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για τη Volvo, μιας και στη σχετική κατάταξη προηγείται και μάλιστα με διαφορά, η Κίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

  1. Νομίζω ότι οι κινέζοι θα τα αλλάξουν όλα στην VOLVO. Πλέον θα παράγουν οι ίδιοι τους κινητήρες στην Κίνα. Επίσης Έχουν αλλάξει και τις πλατφόρμες (σασί) των αυτοκινήτων, που και αυτές με την σειρά τους , θα κατασκευάζονται στην Κίνα. Με απλά λόγια, μόνο το όνομα Volvo, παραμένει σουηδικό, αλλά το αυτοκίνητο , αυτό καθεαυτό είναι κινέζικο. Ίσως και για τον λόγο αυτό, οι Σουηδοί άλλαξαν προτίμηση. Γιατί να πάρουν ένα κινέζικο Volvo και όχι ένα Γερμανικό Golf??

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!