NEA

Με 1.050 άλογα το αντί-Tesla της Faraday Future [vid]

Ένα χρόνο μετά η αμερικανική εταιρία επιστρέφει στην έκθεση ηλεκτρονικών CES για να παρουσιάσει αυτή τη φορά την έκδοση παραγωγής…

Faraday Future FF 91 CES (6)Για την ακρίβεια αυτό είναι το μοντέλο «προ-παραγωγής» που αναμένεται να πάρει έγκριση τύπου και να κυκλοφορήσει με κάποιες τελικές πινελιές στους δρόμους από το 2018 (θα κατασκευάζεται στη Νεβάδα των ΗΠΑ). Το FF 91, όπως ονομάζεται, αποδίδει 1.050 άλογα και 1.800 Nm ροπής, ενώ ο πίσω άξονας θα έχει και χαρακτηριστικά ενεργητικής τετραδιεύθυνσης (με κλίση έως 3,5 μοίρες). Μία συστοιχία μπαταριών της LG Chem με ισχύος 130 kWh διασφαλίζει μία θεωρητική αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων, ενώ μπορούν να φορτίσουν στο 50% της χωρητικότητας τους σε 4,5 ώρες (σε δίκτυο 240V).

Faraday Future FF 91 CES (16)Για να ανταγωνιστεί την Tesla το FF 91 εξοπλίζεται με 13 ραντάρ, 10 κάμερες, 12 σένσορες και ένα υπέρυθρο «σκάνερ» στην μάσκα ώστε να λειτουργεί το σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αλλά και άλλες τεχνολογίες όπως το σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος. Σχεδιαστικά το FF 91 είναι εντυπωσιακά αεροδυναμικό με χαμηλό συντελεστή (στο 0,25), ενώ αξιοσημείωτη λεπτομέρεια αποτελούν οι αλά Pagani εξωτερικοί καθρέπτες που χρησιμοποιούν κάμερες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!