NEA

H Ford θα λανσάρει 13 ηλεκτροϋβριδικά μέχρι το 2022

FORD-HYBRID-1

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η CEO της εταιρίας Mark Fields δήλωσε πως η Ford θα επενδύσει πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην ηλεκτροκίνηση και στα υβριδικά…

Η Fields φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και δήλωσε μεταξύ άλλων πως στα επόμενα 15 χρόνια τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα είναι το κυρίαρχο είδος και θα υπερκεράσουν αυτά με τους κλασικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ford-fusion-autonomous-2Η CEO της Ford μίλησε για την υβριδοποίηση διαφόρων μοντέλων (από την Mustang έως το «αγροτικό» F-150), ενώ μέχρι το 2020 υπάρχουν πλάνα για ένα καθαρά ηλεκτρικό crossover με αυτονομία στα 500 χιλιόμετρα, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Flat Rock στο Μίσιγκαν. Επιπρόσθετα η Ford θα εξελίξει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης στο ίδιο εργοστάσιο.

Σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παρουσίαση του υβριδικού plug-in Transit Custom, το οποίο θα ξεκινήσει τις δοκιμές μέσα στο 2017 με στόχο να βγει στην παραγωγή το 2019. Στο μεταξύ, ένας στόλος από 20 υβριδικά ταξί βασισμένα στο Transit Connect θα δοκιμαστούν στη Νέα Υόρκη και άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!