NEA

H Mercedes-AMG… μας βάζει στην πρίζα!

mercedes-amg hypercar teaser

Στο Λας Βέγκας και στην έκθεση ηλεκτρονικών CES η γερμανική εταιρία έδειξε μία teaser εικόνα της πίσω όψης του επερχόμενου hypercar που θα αποδίδει 1.000 άλογα!

Πολλά και διάφορα έχουν γραφτεί για το hypercar που ετοιμάζει η Mercedes-AMG για να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο Aston Martin AM-RB 001. Και όσο πλησιάζει ο καιρός τόσο περισσότερα στοιχεία θα έχουμε, όπως αυτή η εικόνα που δείχνει ένα εντυπωσιακό πίσω μέρος με έντονα αεροδυναμικό σχήμα και στιλ από Le Mans, ενώ διακρίνονται και θυρίδες από τις εξαγωγές του αέρα για τον κινητήρα.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το σύστημα πρόωσης θα βασιστεί στο υβριδικό που χρησιμοποιείται στα μονοθέσια της F1, αλλά θα έχει και βασικές διαφορές ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις για κίνηση στους δρόμους. Έτσι, θα υπάρχει ένας turbo 1.600άρης κινητήρας σε διάταξη V6 -θα είναι εξαιρετικά «πολύστροφος» λόγω της μικρής διαδρομής των εμβόλων- που θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Η μέγιστη ισχύς εκτιμάται στα περίπου 1.000 άλογα με όριο περιστροφής του μοτέρ κοντά στις 10.000 σ.α.λ.(!). Η παραγωγή της hyper Mercedes-AMG θα ξεκινήσει από του χρόνου και θα περιοριστεί στις 200-300 μονάδες με την τιμή να κυμαίνεται στα περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα οι φήμες λένε πως όλα τα μοντέλα που θα παραχθούν έχουν ήδη καπαρωθεί (φτώχεια καταραμένη!).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!