NEA

Μία μοτοσικλέτα που δεν πέφτει ποτέ! [vid]

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES η Honda παρουσίασε το πολύ ενδιαφέρον concept που ονομάζεται Riding Assist και που εξέλιξε το τμήμα ρομποτικής της εταιρίας χρησιμοποιώντας τεχνολογία από τον Asimo…

honda riding assist (2)Χάρη σε ένα σύστημα που διατηρεί την ισορροπία της μοτοσικλέτας ο χρήστης της μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να την κάνει να τον ακολουθεί δίχως να χρειάζεται να βρίσκεται αυτός επάνω της. Όπως φαίνεται και στο βίντεο «Riding Assist» μετακινεί όλο το μπροστινό τμήμα της μοτοσικλέτας, χαμηλώνοντάς το, έτσι ώστε να μπορεί να στέκεται όρθια είτε με επιβάτη είτε χωρίς αυτόν. Έτσι ένας οδηγός μπορεί από απόσταση να ρυθμίσει την μοτοσικλέτα όπως αυτός επιθυμεί και να μπορεί να κινείται χωρίς να τον ενδιαφέρει αν τα χιλιόμετρα πέσουν κάτω από ένα όριο και χάσει την ισορροπία του.

honda riding assist (1)Η μοτοσικλέτα μπορεί να ισορροπεί χάρη σε ένα σύστημα από γυροσκοπικούς αισθητήρες και ενεργοποιητές που προέρχονται από το γνωστό ανθρωποειδές Asimo. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία ηλεκτρικά μοτεράκια: ένα για την λειτουργία αυτού του εξελιγμένου εμπρός συστήματος, ένα για την ρύθμιση της γωνία του τιμονιού και ένα τρίτο επίσης στο εμπρός μέρος το οποίο μπορεί να κινήσει την μοτοσικλέτα από μόνο του. Ακόμη και σε ταχύτητες μικρότερες των 5 χλμ/ώρα οι μηχανικοί της Honda δημιούργησαν έναν πολύ σύνθετο μηχανισμό με τον οποίο μπορούν να αλλάζουν την γωνία κλίσης του μπροστινού τροχού.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!