NEA

Το Kia Stinger GT… κεντρίζει το Ντιτρόιτ!

Kia-Stinger-17 (2)

Λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο και όπως συνηθίζεται διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες για το σπορ σεντάν της Kia που θα παρουσιαστεί μέσα στην εβδομάδα στην αμερικανική έκθεση…

Kia-Stinger-17 (3)To Stinger GT είναι το πιο hot μοντέλο που έχουν κατασκευάσει έως τώρα οι Κορεάτες και έχει ως στόχο κυρίως την αμερικανική αγορά. Πρόκειται για ένα μεγάλο τετράθυρο αυτοκίνητο με κουπέ προσέγγιση που σε μήκος φτάνει τα 4,8 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο των 2,9 μέτρων προμηνύει μεγάλους και άνετους χώρους για τους επιβάτες.

Σχεδιαστικά το Stinger GT εντυπωσιάζει με την δυναμική εμπρός μάσκα, ενώ δεν λείπουν και σπορ στοιχεία όπως οι εξαγωγές αέρα στο πλάι και οι διπλές απολήξεις στο πίσω μέρος. Το στιλ του μπορεί να συνάδει περισσότερο με τα αμερικανικά γούστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι Κορεάτες αγνοούν και την ευρωπαϊκή αγορά αφού το Stinger GT σχεδιάσθηκε στην Φρανκφούρτη και εξελίχθηκε στο Nurburgring.

Kia Stinger GT NAIAS 2017 (1)Μάλιστα, είναι το πρώτο σεντάν της Kia που προσφέρεται και με τετρακίνηση. Το βασικό Stinger θα έχει κάτω από το καπό του έναν turbo δίλιτρο κινητήρα με ισχύ 258 άλογα και ροπή στα 352 Nm, η οποία θα περνά στους πίσω τροχούς (προαιρετική η έκδοση AWD) μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Φυσικά για τους Αμερικανούς μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το Stinger GT με τον V6 των 3,3 λίτρων που αποδίδει 370 άλογα και 510 Nm -όπως και το Genesis G90- με το 0-100 να πετυχαίνεται σε 5,1 δλ. και την τελική να φτάνει τα 270 χλμ./ώρα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!