NEA

Mercedes-AMG GT C Edition 50 με 550 άλογα – Μόνο για “50+50” τυχερούς!

Mercedes-Benz-AMG_GT_C_Edition_50-2018-1280-03

Το νέο σούπερ κουπέ της Mercedes-AMG έκανε πρεμιέρα στην έκθεση του Ντιτρόιτ, δίπλα στις επίσης ανανεωμένες εκδοχές των GT και GT S…

Mercedes-AMG-GT-C-Edition-50 (9)Ουσιαστικά το εν λόγω μοντέλο αποτελεί την hardtop εκδοχή της GT C Roadster που είχε παρουσιαστεί το φθινόπωρο στο Παρίσι, ενώ εδώ βλέπετε την επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια της AMG. Συγκεκριμένα, η GT C τοποθετείται πάνω από την GT S (η οποία αποδίδει πλέον 515 ίππους, δηλ. +12) όπου για την περίσταση η ισχύς του twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων φτάνει τα 558 άλογα και η ροπή τα 680 Nm. Εδώ η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω διπλόδισκου 7-τάχυτου κιβωτίου, όπως και στην ισχυρότερη GT R που αποδίδει 577 άλογα.

Mercedes-AMG-GT-C-Edition-50 (1)Από πλευράς επιδόσεων η GT C έχει το 0-100 σε 3,6 δλ. με την τελική να φτάνει τα 315 χλμ./ώρα, ενώ υπάρχουν όλα τα καλούδια από την GT R (ωστόσο, η GT C είναι πιο κουλ και λιγότερο «πιστάδικη»), όπως είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, το ενεργητικό σύστημα διαχείρισης αέρα (Airpanel) όπου κλαπέτα στον μπροστινό προφυλακτήρα βελτιώνουν την αεροδυναμική και ταυτόχρονα προσφέρουν καλύτερη ψύξη στο μοτέρ, η τετραδιεύθυνση κ.α.

2018-mercedes-amg-gt-c-edition-50-17Οι στιλιστικές αναβαθμίσεις στα φωτιστικά σώματα και στην πιο ρετρό μάσκα αφορούν και τις GT και GT S. Και όπως φαίνεται οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο δημιουργώντας παραλλαγές και ειδικές εκδόσεις για να διευρύνουν την AM GT γκάμα και φυσικά το πελατολόγιο τους. Απλά σκεφτείτε πως η GT C Edition 50 θα παραχθεί σε μόλις 50 κουπέ και άλλα 50 roadster, αποκτώντας συλλεκτική αξία και με την τιμή να αναμένεται…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!