NEA

H Johammer J1 έχει πάνω από 200 «ηλεκτρικά» χιλιόμετρα!

johammer-j1 (1)

Ένας μηχανικός από την Αυστρία, ο Johann Hammerschmidt, ισχυρίζεται πως αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα που ξεπερνά σε αυτονομία το φράγμα των 200 χιλιομέτρων!

Σχεδιαστικά η J1 είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή όσο και αμφιλεγόμενης αισθητικής καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε μια ρετρό και φουτουριστική άποψη. Ως κατασκευή τα βασικά της στοιχεία είναι από αλουμίνιο και πλαστικό ώστε το βάρος να μην ξεπεράσει τα 177 κιλά. Υπάρχει και μία δεύτερη έκδοση, η «J1.150» η οποία έχει ελαφρά μικρότερη μπαταρία, βάρος στα 159 κιλά και αυτονομία κοντά στα 150 χιλιόμετρα. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από την σέλα του οδηγού ενώ υπάρχει και όπισθεν για πιο εύκολες μανούβρες στο παρκάρισμα στο σπίτι.

Εκεί η μοτοσικλέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μικρή γεννήτρια, παρέχοντας ρεύμα σε μια σειρά μικρών συσκευών αν το επιθυμεί ο οδηγός της. Το τιμόνι και τα μαρσπιέ είναι ρυθμιζόμενα, ενώ δεν υπάρχουν όργανα, καθώς όλες οι ενδείξεις εμφανίζονται μέσω LED απεικονίσεων στους καθρέπτες της μοτοσικλέτας. Και οι δύο μοτοσικλέτες έχουν εργοστασιακή ανώτατη ταχύτητα τα 200 χλμ/ώρα, ενώ η τιμή της J1.150 ξεκινά από τις 22.900 ευρώ και η τιμή της μεγαλύτερης J1.200 από τις 24.900 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!