NEA

Το Vmotion 2.0 Concept δείχνει το αύριο της Nissan [vid]

Στο Ντιτρόιτ παρουσιάστηκαν αρκετά concept που δείχνουν τις μελλοντικές τάσεις που θα ακολουθήσουν οι κατασκευαστές στα επόμενα χρόνια…

nissan-vmotion-20-concept (1)Ένα από τα αυτά είναι και το VMotion 2.0 Concept που δείχνει την σχεδιαστική και την τεχνολογική κατεύθυνση που θα χαράξουν οι Ιάπωνες και που θα περάσουν σε μοντέλα παραγωγής. Εδώ βλέπουμε ένα μεσαίο σεντάν με φουτουριστική σχεδίαση και θα μπορούσε να πει κανείς πως το εν λόγω concept προλογίζει το επόμενο Altima. Το Nissan Vmotion 2.0 αποτελεί την εξέλιξη της χαρακτηριστικής “Vmotion” σχεδιαστικής γλώσσας της Nissan, όπως αυτή αποτυπώνεται σε πολλά από τα σημερινά μοντέλα της, με χαρακτηριστικότερα στις ΗΠΑ τα Murano και Maxima.

nissan-vmotion-20-concept (17)Το πιο σημαντικό στοιχείο αφορά στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της εταιρίας με την ονομασία ProPilot, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως όταν το αυτοκίνητο κινείται αυτόνομα ανάβουν ειδικά φώτα εμπρός και πίσω, έτσι ώστε να προειδοποιούνται οι άλλοι οδηγοί. Το μακρύ μεταξόνιο, πέρα από τις εντυπώσεις που δημιουργεί σχετικά με την παρουσία του αυτοκινήτου, δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο χώρο για τους επιβάτες, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός μοιράζονται έναν ενιαίο πίνακα οργάνων (που ουσιαστικά είναι μια σειρά από οθόνες).

nissan-vmotion-20-concept (15)To Vmotion, με μήκος στα 4.86 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,85 μέτρα, ξεχωρίζει κυρίως για τις πόρτες οι οποίες ανοίγουν αντικρυστά, αφήνοντας ένα τεράστιο άνοιγμα για την είσοδο και έξοδο των επιβατών από στο σαλόνι. Oι δύο πίσω επιβάτες έχουν και αυτοί στην διάθεσή τους μία μικρότερη οθόνη τοποθετημένη στο κεντρικό τούνελ μέσα από την οποία μπορούν να επιλέγουν να βλέπουν όποιες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου επιθυμούν ή να ρυθμίσουν το νέο εξελιγμένο ηχοσύστημα Bose UltraNearfield. Το οποίο μπορεί να αναπαράγει ήχο 360 μοιρών γύρω από τον οδηγό, ενώ προσαρμόζει την ένταση ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον δρόμο ώστε να περιοριστεί η απόσπαση της προσοχής του οδηγού από τον δρόμο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!