NEA

H Lotus Exige Race 380 χορεύει μόνο στις πίστες

lotus-exige-race-380 (1)

Η τιμή της νέας Lotus στην Αγγλία ξεκινά από τα 120.000 ευρώ και η λίστα αναμονής αρχίζει ήδη να γεμίζει γρήγορα, καθώς και η παραγωγή της αναμένεται να είναι σχετικά περιορισμένη…

lotus-exige-race-380Με την επωνυμία “Race” πρόκειται για το αδελφό μοντέλο της Exige 380 που παρουσιάστηκε πρόσφατα, και στόχο έχει να περάσει την ζωή της κατά κύριο λόγο στις πίστες και τα track days. Και σε αυτή την Lotus υπάρχει μεγάλη περικοπή σε κιλά με το απόβαρο να πέφτει στα 998(!) και για να αφαιρεθούν (τα 102 κιλά από τα 1.100 της νορμάλ έκδοσης) έγιναν πολλά και διάφορα (μόνο η εξάτμιση από τιτάνιο εξοικονομεί 10 κιλά).

lotus-exige-race-380 (3)Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος V6 της Toyota με χωρητικότητα 3,5 λίτρα και απόδοση 380 ίππων (εξ ου και το όνομα 380). Κάτι που σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλότερο βάρος εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις, με το 0-100 να έρχεται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, η Lotus ισχυρίζεται πως σε δοκιμές που έκανε το «πιστάδικο» μοντέλο της είναι πολύ ταχύτερο από την υπάρχουσα Exige Cup R, με την οποία η εταιρία συμμετέχει σε διάφορα πρωταθλήματα στην Βρετανία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

lotus-exige-race-380 (2)Μερικές από τις βασικές διαφορές που υπάρχει στην Race (σε σχέση με την έκδοση δρόμου) αφορούν στην επανασχεδιασμένη ανάρτηση, τα νέα ηλεκτρικά συστήματα και τη βελτιωμένη αεροδυναμική που διασφαλίζει σημαντικά μεγαλύτερα φορτία στις υψηλές ταχύτητες (το κάθετο αεροδυναμικό παραγόμενο φορτίο στα 280 χλμ./ώρα αναλογεί σε 240 κιλά).

Επίσης, υπάρχει XTrac εξατάχυτο σειραϊκό κιβώτιο ταχυτήτων, νέο ψυγείο λαδιού καθώς και ένα αγωνιστικού τύπου μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Στο εσωτερικό υπάρχει μία μεγάλη οθόνη TFT στην οποία μπορούν να προβάλλονται στοιχεία της διαδρομής στην πίστα, ενώ υπάρχουν πολλές δυνατότητες customizing για τις ενδείξεις που επιθυμεί ο οδηγός να προβάλλει.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!