NEA

Στα σκαριά το Skoda Kodiaq RS με 240 άλογα

skoda_kodiaq_002

Τις φήμες επιβεβαίωσε ο υπεύθυνος του R&D της Skoda Christian Strube, o οποίος δήλωσε ότι όντως ετοιμάζεται μία έκδοση RS για το νέο SUV της εταιρίας, το Kodiaq…

Μάλιστα δεν παρέλειψε να επιβεβαιώσει ότι η έκδοση αυτή θα εφοδιάζεται με κινητήρα diesel και πιθανότατα πρόκειται για το δίλιτρο Bi-TDI με τα δύο τούρμπο. Το εν λόγω ντίζελ σύνολο κινεί ήδη τα Passat και Tiguan με την απόδοση να φθάνει τα 240 άλογα και την ροπή α 500 Νm από τις 1.750 σ.α.λ. Στο Tiguan Bi-TDI το 0-100 πετυχαίνεται σε μόλις 6,5 δλ. και αν ισχύσει κάτι τέτοιο και στην περίπτωση του Kodiaq RS, τότε το ταχύτερο μοντέλο της Skoda δεν θα είναι η Octavia RS αλλά ένα SUV!

Προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο παρουσίασης Kodiaq RS, αλλά είναι σίγουρη η εμφάνιση του Kodiaq SportLine στην Γενεύη με χαμηλότερη ανάρτηση, αεροδυναμικά βοηθήματα και πιο σπορ χαρακτήρα (αντίστοιχο με το Tiguan R-Line). Πάντως, οι σπορ εκδόσεις στην γκάμα θα είναι περιορισμένες έως αμφίβολες για τα Citigo και Fabia (λόγω εμπορικού ενδιαφέροντας), ενώ το 2019 θα υπάρξει και υβριδική έκδοση του SUV της Skoda.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!