NEA

H Mercedes-Benz δεν θα εγκαταλείψει το ντίζελ

mercedes_benz_c300hybrid

Τα δημοσιεύματα περί θανάτου και κατάργησης για τους ντίζελ κινητήρες μπορεί να πουλάνε και να αναμασιούνται από πολλούς αλλά η Mercedes δεν έχει την ίδια άποψη…

Το μέλλον μπορεί να ανήκει στην ηλεκτροκίνηση αλλά όπως έχουμε γράψει πρακτικά δεν είναι τόσο κοντινό όσο ακούγεται, οι ΜΕΚ θα συνεχίσουν να βασιλεύουν για δεκαετίες ακόμη και άντε οι πετρελαιοκινητήρες να περιοριστούν από την επόμενη δεκαετία στα μεγάλα οχήματα (SUV, φορτηγά κ.α.). Μάλιστα, ο υπεύθυνος στο R&D της Mercedes Ola Källenius δήλωσε στο παρασκήνιο της έκθεσης του Ντιτρόιτ και στο Road&Track πως ειδικά στην Ευρώπη οι πετρελαιοκινητήρες θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν για αρκετό καιρό.

«Θεωρώ πως η αγορά για τους ντίζελ είναι η Ευρώπη. Από την στιγμή που προσφέρουμε νέα μηχανικά σύνολα που είναι τόσο καθαρά και αποδοτικά όσο στη νέα E-Class, θα εξελίξουμε νέες τεχνολογίες και προηγμένους ντίζελ κινητήρες σύμφωνα με της μελλοντικές προδιαγραφές». Επίσης είπε μεταξύ άλλων πως «οι ντίζελ έχουν 15-20% λιγότερο CO2 από τους κινητήρες βενζίνης και με τις νέες νόρμες από το 2020 θα είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την πετρελαιοκίνηση. Φυσικά η μεγαλύτερη τάση είναι προς την ηλεκτροκίνηση με μηδενικούς ρύπος αλλά θα υπάρξει μία μακρά μεταβατική περίοδος».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!