NEA

Τώρα ο Trump απειλεί και την BMW!

BMW-TRUMP-2

Σε μερικές μέρες ο νέος «πλανητάρχης» αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντα του και ήδη έχει δώσει ένα ανεπανάληπτο ρεσιτάλ ενάντια και στις αυτοκινητοβιομηχανίες!

BMW-TRUMP-1Μετά τις απειλές ενάντια στην Ford, στην General Motors και στην Toyota έφτασε και η ώρα της BMW αφού ο Trump δήλωσε στην γερμανική Bild πως θα επιβάλει φόρο έως 35% στα αυτοκίνητα της BMW. Και αυτό διότι η BMW έχει εργοστάσιο στο Μεξικό και γενικότερα ο Trump τα έχει πάρει στο κρανίο με όσους κατασκευαστές παράγουν εκεί αυτοκίνητα (και όχι μόνο). Στην συνέντευξή του ο Tramp με μία υπεραπλουστευμένη λογική διαπίστωσε ότι ενώ οι Αμερικανοί αγοράζουν γερμανικά αυτοκίνητα, το ίδιο δεν συμβαίνει και ανάποδα. Κάτι που κατά την άποψή του αποτελεί πρόβλημα και πρέπει να διορθωθεί, επικρίνοντας τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών και των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Από την πλευρά της η BMW προσπαθώντας να διατηρήσει τους τόνους χαμηλά σημείωσε μέσω εκπροσώπου της ότι η εταιρία έχει ήδη μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής μέσα στις ΗΠΑ, στις οποίες απασχολούνται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πάνω από 70.000 εργαζόμενοι. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα δείχνουν ότι ο Trump θα είναι ένας ιδιαίτερα αστάθμητος όσο και αψυχολόγητος παράγοντας για κάθε είδους δραστηριότητα σε όλο τον πλανήτη (οικονομική και όχι μόνο), με τις μη αμερικάνικες εταιρίες αυτοκινήτου να περιμένουν να δουν αν όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες είναι προς εσωτερική κατανάλωση ή αν όντως ο Trump θα κάνει πραγματικότητα τις απειλές του. Για να δούμε αν ο πλανητάρχης θα επιβεβαιώσει την λαϊκή ρήση που λέει «σκυλί που γαβγίζει να μην το φοβάσαι».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!