ΑΓΩΝΕΣ

Αγωνιστικό Tesla Model S με 778 άλογα!

electric-gt-tesla-model-s (1)

Μετά την ανακοίνωση του πρωταθλήματος «Electric GT» αποκλειστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα, η Tesla παρουσίασε στο φετινό Αutosport Show στο Μπέρμπινγχαμ μία racing εκδοχή του Model S…

electric-gt-tesla-model-s (4)Μετά την Formula E και τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια, στο παιχνίδι μπαίνει και το πρωτάθλημα τουρισμού «Electric GT» (αποκλειστικά με Model S) στο οποίο θα συμμετάσχουν 10 ομάδες, με 20 οδηγούς, ενώ τα αυτοκίνητα της Tesla θα χρησιμοποιούν ελαστικά της Pirelli.Το πρόγραμμα για την πρώτη χρονιά περιλαμβάνει επτά αγώνες σε διάσημες πίστες της Ευρώπης (όπως το Νίρμπουργκρινγκ, το Πολ Ρικάρντ, την Βαρκελώνη κ.α.), ενώ θα υπάρξουν και τρεις αγώνες στην Αμερική που δεν θα μετρήσουν στο πρωτάθλημα. Κάθε αγώνας θα περιλαμβάνει 20 λεπτά δοκιμές και 60 λεπτά κατακτήτριες, ενώ ο αγώνας θα διαρκεί 60 χιλιόμετρα σε συνθήκες ημέρας, και 60 χλμ. σε συνθήκες νύχτας.

electric-gt-tesla-model-s (8)Μέχρι να ξεκινήσει το Electric GT κάπου στα μέσα της χρονιάς ας δούμε τις διαφορές σε σχέση με ένα στάνταρ P100D, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στην μείωση του βάρους που φτάνει τα περίπου 500 κιλά! Η ιπποδύναμη ανέρχεται στους 778 ίππους με την ροπή στα 995 Νm, ενώ σύμφωνα με την Tesla το 0-100 πετυχαίνεται στην απίστευτη επίδοση των 2,1 δευτερόλεπτων με την τελική να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες μετατροπές που ισχύουν σε όλους τους αγώνες, με την προσθήκη ενός roll cage αλλά και πολλές αλλαγές στο αμάξωμα με στόχο την καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!