ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκληραίνει τη στάση της η Ευρώπη στο σκάνδαλο εκπομπών ρύπων

European-Union

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πώς οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να επιβάλουν την απαγόρευση συσκευών παραπλάνησης των εκπομπών ρύπων.

Όπως φαίνεται η ΕΕ είναι απογοητευμένη από τη στάση αρκετών κρατών μελών, τα οποία παρότι θα πρέπει να δρουν ρυθμιστικά, ελέγχοντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν λάβει κανένα απολύτως μέτρο για να ελέγξουν τυχόν ατασθαλίες στο θέμα των εκπομπών ρύπων, με αφορμή το σχετικό σκάνδαλο που ξέσπασε με τη Volkswagen. Αξιωματούχοι μάλιστα της ΕΕ δήλωσαν ότι η κίνηση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει ακόμα και σε νομικές ενέργειες εναντίον των χωρών που αποτυγχάνουν να πατάξουν αυτές τις παραβατικές τακτικές των εταιριών

Η Επιτροπή πιστεύει ότι αρκετές χώρες με ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία κάνουν τα στραβά μάτια στο συγκεκριμένο θέμα και έτσι έχει ήδη ξεκινήσει νομικές ενέργειες κατά της Γερμανίας, της Βρετανίας και πέντε άλλων κρατών-μελών της ΕΕ. Από την πλευρά τους, κάποιες χώρες έχουν επικρίνει τη νομοθεσία της ΕΕ καθώς δεν είναι ιδιαίτερα σαφής και επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να διαθέτουν ανάλογα συστήματα ελέγχου εκπομπών καυσαερίων, υπό ορισμένες περιστάσεις, όπως για παράδειγμα σε ενδεχόμενο βλάβης του κινητήρα.

«Ένας μεγάλος αριθμός από κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν στρατηγικές που αυξάνουν τις εκπομπές εκτός του κύκλου δοκιμής», δήλωσε ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ, Elzbieta Bienkowska. «Αυτό είναι παράνομο, εκτός αν δικαιολογείται τεχνικά, για εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου το βάρος της απόδειξης φέρει η αυτοκινητοβιομηχανία. Η εξαπάτηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.»

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!