ΔΙΑΦΟΡΑ

Νέο υλικό για το ρεκόρ ταχύτητας της McLaren F1! [vid]

25 περίπου χρόνια μετά, η F1 συνεχίζει να είναι το γρηγορότερο ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, με εμφάνιση, επιδόσεις και ήχο που είναι απλά συγκλονιστικά!

Το λέει κανείς και δωράκι από τη McLaren, να πάρει την απόφαση να δημοσιεύσει άγνωστο μέχρι στιγμής υλικό από εκείνη την προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ ταχύτητας για ατμοσφαιρικό αυτοκίνητο παραγωγής. Η βρετανική εταιρία ετοίμασε ένα επτάλεπτο video με πλάνα από εκείνη τη μέρα, ενώ για τη αφήγηση φρόντισε να καλέσει τον Andy Wallace, νικητή του Le Mans ο οποίος ήταν και ο οδηγός που κατέρριψε το ρεκόρ.

mclaren_f1_recordΠαρότι το 1993 δοκιμές τηςMcLaren με το πρωτότυπο XP3 στο Nardo είχαν δείξει τελική ταχύτητα τα 371 χλμ./ώρα, πέντε χρόνια αργότερα η εταιρία δοκίμασε να σπάσει αυτό το ρεκόρ. Αυτή τη φορά ταξίδεψε στη Γερμανία με το XP5, στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien. Η πρώτη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία, καταγράφοντας ταχύτητα 388 χλμ./ώρα. Έχοντας όμως αυτοπεποίθηση στον εαυτό του και στο αυτοκίνητο, ο Wallace ζήτησε από τους μηχανικούς να απενεργοποιήσουν τον κόφτη στροφών για να «τσιμπήσει λίγη ακόμα ταχύτητα». Το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου δοκιμών ήταν η F1 να δώσει ο,τι είχε, αγγίζοντας τελικά τα 391 χλμ./ώρα. Ακόμα και σήμερα ο Wallace υποστηρίζει ότι «αυτό είναι το καλύτερο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε ποτέ και πιθανά δεν θα το νικήσει ποτέ τίποτα.»

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!