ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Amazon μπαίνει στην after sales αγορά και στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Amazon-antallaktika

Η ανακοίνωση αυτών των συμφωνιών οδήγησε μεγάλες εταιρίες παραγωγής και διανομής ανταλλακτικών στην Αμερική να χάσουν μεγάλο ποσοστό της αξίας των μετοχών τους!

Η είσοδος της Amazon στην συγκεκριμένη αγορά αναμένεται να φέρει τεράστια αναστάτωση σε ένα τομέα που εδώ και δεκαετίες λειτουργεί με παραδοσιακούς τρόπους και μεθόδους. Μάλιστα, οι προθέσεις του Μπέζος δεν κρύβονται καθώς ήδη έχει υπογράψει συμφωνίες με μεγάλους κατασκευαστές ανταλλακτικών όπως οι Cardone Industries, Robert Bosch, Dorman Products και Federal-Mogul Holdings Comp.

Η Amazon υπόσχεται παράδοση εντός ημέρας για ανταλλακτικά αυτοκινήτων σε 40 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ενώ δημοσίευμα της New York Post αναφέρει πως η εμπλοκή του κολοσσού με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων μπορεί να της αποφέρε τζίρο έως 5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για την τρέχουσα χρονιά!

Και αυτό διότι στις ΗΠΑ η Amazon ακολουθεί μία άκρως επιθετική τιμολογιακά πολιτική με φτηνότερο μέσο όρο ανταλλακτικών κατά 23% φθηνότερος από όλες τις μεγάλες αλυσίδες (π.χ. όπως οι Αdvance ή η Auto Zone). Φυσικά η ανακοίνωσε της Amazon έχει προκαλέσει την κατρακύλα των μετοχών πολλών προμηθευτών ανταλλακτικών στην αμερικάνικη αγορά, ενώ υπάρχουν σχέδια από την Amazon για επέκταση και σε άλλες (αγορές).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!