NEA

Πόσα θα δίνατε για αυτή την Porsche 917; [vid]

O οίκοw RM Sotheby’s θα δημοπρατήσει στο Παρίσι, στις 8 Φεβρουαρίου, ένα από τα «καλύτερα αγωνιστικά του 20ού αιώνα του Le Mans» εκτιμώντας πως θα πετύχει περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ…

porsche-917-auction (3)Μάλιστα ο στόχος θεωρείται συγκρατημένος για ένα τόσο σπάνιο και σημαντικό ιστορικά , το οποίο έχει γράψει την δική του μοναδική σελίδα στους αγώνες αφού η Porsche 917 έχει κερδίσει τα πάντα, από το Le Mans έως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τους αμερικάνικους αγώνες Can Am.

porsche-917-auction (7)Το αυτοκίνητο που βγαίνει σε δημοπρασία στις 8 Φεβρουαρίου είναι ένα από τα πρώτα πρωτότυπα, με αριθμό σασί 917/10-001 και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 1970. Παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχε σε αγώνες με την Porsche, αποτέλεσε ένα αυτοκίνητο δοκιμών για να καταλήξει στα χέρια του Willi Kauhsen ο οποίος συμμετείχε σε αρκετούς αγώνες στις ΗΠΑ. Κατόπιν το αυτοκίνητο «παροπλίστηκε» και μετά από 20 χρόνια ακινησίας πέρασε από μία καλή αναπαλαίωση το 1997.

porsche-917-auction (4)Ιστορικά η εξέλιξη της Porsche 917 ξεκίνησε το 1968 με στόχο την κατάκτηση του 24ώρου αγώνα του Le Mans και η πρώτη νίκη έφτασε το 1970. Ένα χρόνο αργότερα σημειώθηκε ένα ρεκόρ που κράτησε για 40 χρόνια αφού η 917 ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας κάνει 5.335,16 χιλιόμετρα με μέση ωριαία ταχύτητα 222,3 χλμ./ώρα (μιλάμε για κοντά μισό αιώνα πίσω!). Αρχικά την κίνηση είχαν αναλάβει δύο εξακύλινδροι εν σειρά που ενώνονταν στον στρόφαλο διαμορφώνοντας μία συνολική χωρητικότητα στα 4,5 λίτρα, ενώ αργότερα τοποθετήθηκαν νέοι κινητήρες (των 4,5, 4,9 και 5,0 λίτρων) με την ισχύ που στην top εκδοχή ξεπερνούσε τους 1.000 ίππους.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!