NEASMS

Το νέο VW Golf GTI θα είναι υβριδικό με 265 άλογα!

Volkswagen-Golf_GTI_Clubsport_Concept-2015

Αν και σε μερικούς μήνες θα ξεκινήσει το λανσάρισμα του facelift μοντέλου, ήδη έχουν διαρρεύσει οι πρώτες πληροφορίες για την επόμενη γενιά που θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2-3 χρόνια…

Και οι φήμες αφορούν στην top έκδοση GTi που θα βασίζεται σε μία εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQΒ, που θα εξασφαλίζει μείωση του απόβαρου έως 50 κιλά και παράλληλα θα υποδέχεται νέα συστήματα πρόωσης. Όπως έναν υβριδοποιημένο δίλιτρο TFSI που θα συνδυάζεται με έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα και θα λειτουργεί ως υποβοήθηση στις εκκινήσεις από στάση και στις μικρές ταχύτητες, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αναλάβει και το ρόλο ενός booster στις επιταχύνσεις.

Από την άλλη θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως το νέο Golf θα «τρέχει» σε ένα αναβαθμισμένο ηλεκτρικό δίκτυο στα 48 V κάτι που θα δώσει μεγάλες δυνατότητες στο αυτοκίνητο για να καλύψει τις απαιτήσεις των πολλών ηλεκτρικών συστημάτων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και σε μικρότερες εκδόσεις (από την GTi) κινητήρες με ηλεκτρικό «κομπρεσοράκι» αφού το δίκτυο των 48V θα μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις σε ρεύμα με τον έξτρα ηλεκτροκινητήρα να παίζει το ρόλο γεννήτριας για ανάκτηση ενέργειας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!